ANNONS

Över 200 demonstrerade mot nedläggningen av Sollentuna Bio

Sollentuna bio
En av tre salonger i Sollentuna Bio.
Det blev stor uppslutning i går eftermiddag när Sollentunas lokala pensionärsföreningar anordnade en demonstration för att få ha Sollentuna Bio kvar.
ANNONS

– Ja, hela Aniaraplatsen var full och alla 250 lappar vi hade tryckt upp tog slut, säger Berit Weimer.

Hon är medlem i SPF Tunasol och det var hon som tog initiativ till att föreningen skulle engagera sig för att bion ska bevaras.

Över 6 000 namnunderskrifter

Sollentuna Bio tvingas lämna sin lokal i kommunhuset i slutet av mars då huset ska renoveras. Det som pensionärsföreningarna och många andra – över 6 000 har skrivit på namnlistor – har reagerat på är att kommunen inte har hjälpt till att ordna en ny lokal, och även att Sollentuna Bio inte får flytta tillbaka om ett par år när renoveringen är klar.

För att påverka politikerna genomfördes en demonstration på Aniaraplatsen klockan 17–18 i torsdags, alldeles före kommunfullmäktige som hölls intill.

”Kändes som att de lyssnade”

”Vi vill ha bion kvar” skanderade de drygt 200 demonstranterna, med lite extra emfas så fort någon kommunpolitiker dök upp för att ta sig in till kf-mötet.

– Vi pratade med några politiker. Det kändes som att de lyssnade och förstod våra argument, säger Monica Sveningsson, ordförande i SPF Tunasol.

Öppet brev till politikerna

I dag har också Ulf Hellberg, vd på Videvox AB som har drivit bion vid Turebergs torg sedan 1981, publicerat ett öppet brev riktat till kommunstyrelsen i Sollentuna.

”Kommunen äger i dag, som vi ser det, de enda möjliga lokalerna att inhysa en biograf i och det krävs nu en politisk vilja som ger fastighetsbolaget mandat att gå vidare med att genomföra en lösning som kan rädda Sollentuna Bio. På så sätt kan kommunen rädda en viktig del i kulturlivet”, står det bland annat i brevet som kan läsas i sin helhet här.

ANNONS
ANNONS