Min lokala hjälte

Den 16-årige lyxbilstjuven har gripits – igen

16-åringen har vid flera tillfällen kört stulna bilar väldigt vårdslöst i bland annat västra Stockholm. Polisen har därför tvingats avbryta jakten på honom.
16-åringen har vid flera tillfällen kört stulna bilar väldigt vårdslöst i bland annat västra Stockholm. Polisen har därför tvingats avbryta jakten på honom.
Nu har den 16-årige lyxbilstjuven som härjat i västra Stockholm gripits igen.

Den här gången lyckades polisen gripa honom på ett hotell i Sollentuna, enligt Aftonbladet.

Den 16-årige lyxbilstjuven som är hemmahörande i Bromma har nu gripits igen.

Under den senaste månaden har han återigen varit på rymmen från sitt boende i Värmland och setts i västra Stockholm, men polisen har inte lyckats gripa honom förrän nu.

– Han har varit synlig av polis här. Vi vet att han är i området mellan varven och vi har haft efterfölje på honom vid några tillfällen men då har vi tvingats avbryta dem, säger Håkan Thor, kommunpolis för Hässelby-Vällingby.

Har det berott på att jakten har blivit för farlig?

– Troligtvis är det för att man inte vill att det ska gå överstyr, säger Håkan Thor.

Gripandet skedde nu på ett hotell i Sollentuna, skriver Aftonbladet.

– Han hade förmodligen tillbringat natten där och på något sätt fick vi reda på att han befann sig där, säger Kjell Hellström, stationsbefäl vid polisen Stockholm nord till Aftonbladet.

16-åringen brukar enligt polisen rikta in sig på bilar av dyrare modeller.

– Vi hittade en bil utanför hotellet som var efterlyst. Det var en Mercedes och vi misstänker att han kört den, säger Kjell Hellström till Aftonbladet.