Den 23 september märkte några personer som befann sig på en brygga i närheten av Strömma att en obehörig person vistades i en båt. Vittnena tillkallade båt­ens ägare. När han kom dit frågade han vad mannen höll på med. Den misstänkte båttjuven svarade först att det var hans egen båt, men ändrade sig sedan och sa att det var en kompis båt. Ägaren bad mannen att gå därifrån, men den misstänkte båttjuven hann inte så långt innan polisen kom och grep honom. På båten hittades verktyg som behövs för att genomföra en båtstöld. Två andra män som kan ha varit inblandade i stöldförsöket hade synts vid bryggan, men polisen lyckades inte hitta dem. Broms trasig på permobil

LÅDNA Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om den kvinna som i somras körde ner med sin permobil i vattnet från en brygga vid Lådna. Hon räddades av en rådig man som hoppade i efter henne.

Nu har Inspektionen för vård och omsorg fått en Lex Maria-anmälan från vårdenheten där kvinnan är patient. Vårdenheten menar att olyckan berodde på att permobilens broms var trasig.

Inspektionen för vård och omsorg ska utreda olyckan. Kvinnan fick inga skador vid olyckan.