ANNONS

Den här vintern vill ­ingen köpa nya pulkor

Om snön skulle komma råder det ingen brist på pulkor i butikerna.
Om snön skulle komma råder det ingen brist på pulkor i butikerna.
Pulkorna hos Sollentunas handlare säljer dåligt. Men snöslungorna däremot sålde bra hela hösten, då hade folk fortfarande förra årets vargavinter i minnet.
ANNONS

Emil Widén, butiksbiträde på Team Sportia i Sollentuna centrum, märker skillnaden från förra vinterns snökaos.

– De senaste åren har vi fått göra kompletterande beställningar av pulkor och barnskidor, men i år har vi fullt i butik och lager fortfarande, säger han.

Blir det ingen snö i år får pulkorna ligga på lagret i väntan på nästa vinter. En annan skillnad han märker av är att träningsmoduler, såsom löpband och crosstrainers , säljer sämre än tidigare år.

– Det varmare vädret gör att folk tränar längre in på vintern utomhus, säger han.

Peter Broberg, butikschef på Löplabbet i Häggvik, bekräftar bilden av att löpträningen ser annorlunda ut en snöfattig vinter som denna.

– Det är ju säsongsbetonat. Ofta säljer vi mest vår och höst, framförallt för att det är flest tävlingar då. På vintern brukar vi sälja mycket skor med spikar. Förra vintern gick det nästan bara åt skor med dubbar. I år har vi sålt mer vanliga löparskor än en vanlig vinter, berättar han.

Stadium i Häggvik är nöjda med årets totala försäljning, även om det är andra saker som har gått åt än vanligt.

– Det är klart att pulkorna inte går åt, när det inte är någon snö, men vi står inte med något överlager, eftersom vi jobbar med centrallager inom kedjan, säger butikschefen Niklas Hedin.

Även på Clas Ohlsson i Häggvik märks skillnaden.

ANNONS

– I december förra vintern sålde vi jättemycket löpband, men i år gick det långsamt. Däremot har det tagit fart nu efter nyår. Det kommer väl med nyårslöftena, säger Petra Malmsten, som är butikschef.

Men när det gäller snöslungor har säsongens försäljning trots allt gått ganska bra, påpekar hon. Försäljningen toppade dock tidigare på hösten än föregående år.

– Efterfrågan började redan i augusti och det har sålt bra under hela hösten. Det hänger väl ihop med att det blev brist på snöslungor förra vintern och folk vill stå rustade, säger hon.