Den sista nördfesten

Ett skelett visar sin kärlek för en utklädd Torun Millberg under Multicon 2014.
Ett skelett visar sin kärlek för en utklädd Torun Millberg under Multicon 2014.
Harry Potter, Doctor Who, tv-serien Supernatural, Disney och musikaler är teman för femte och sista Multicon som hålls i Sollentuna.
– Det känns sorgligt, det har varit något av det bästa de senaste somrarna och en grej jag alltid sett fram emot, säger 18-åriga deltagaren Torun Millberg.

Multicon är konventet som de senaste åren hållits i Satelliten, där trogna anhängare av serier, spel och filmer med övernaturliga inslag samlas för en gigantisk fan-fest. Och i år är sista året för konventet.

”Fantastisk känsla”

18-åriga Torun Millberg är en av deltagarna som hängt med sen 2014, och har tillsammans med en kompis vunnit cosplay-tävlingen, utklädda till figurer från Tim Burtons ”The Nightmare Before Christmas”.

– I år har jag inte bestämt vad jag ska vara än men det ska bli kul. Större delen av mina kompisar har jag lärt känna genom Multicon och serier och böcker som man har gemensamt, det är en fantastisk känsla att få vara bland folk som älskar samma saker, säger hon. I år ska hon förutom att delta i Multicon vara med och hålla i en aktivitet, en sorts frågesport-lek med bland annat Harry Potter-tema.

Deltagare från hela landet

Konventet pågår 29 juni – 2 juli och vanligtvis kommer 100-200 deltagare och i år ser det ut att bli minst lika populärt som tidigare, då anmälan stängde redan en månad innan det går av stapeln.

– Jag har kompisar nere i Skåne och uppe i Umeå – och till och med en vän från Finland som kommer i år. Det är underbart att det blir en sån blandning, säger Torun Millberg.

Läs mer om Multicon här!