Denita från Sumpan Allstar kan få fint pris

Denita Landegren har nu fyra lag i fotboll och innebandy att ta hand om.
Denita Landegren har nu fyra lag i fotboll och innebandy att ta hand om.
Denita Landegren från Sundbyberg startade 2004 föreningen Sumpan Allstar, för att sonen Anton som har Downs Syndrom skulle kunna få spela fotboll. Nu är hon en av fyra finalister till priset Årets Eldsjäl.

Denita Landegren lägger ner minst 20 timmar i veckan på att ta hand om 80 barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder – allt för att de ska få idrotta.

– För de här barnen är det väldigt viktigt med rutiner. Därför tränar vi alltid på samma tid och dag, år efter år. Och för många av dem är träningarna veckans höjdpunkt. De får vara med i en gemenskap, i ett socialt sammanhang, och de får ha kul! De älskar verkligen det här, säger hon.

Ett lag blev fyra

Sedan starten med Sumpan Allstar för 13 år sedan har Denita även startat ytterligare ett lag – Sumpan United – och två lag i innebandy. Alla fyra lagen ingår sedan 2015 i Sundbybergs IK Parasport.

Denita har jobbat med lagen i 15 år, och hon tycker att det är värt varenda sekund.

– Jag har lyxen att bara göra det som är roligt i livet. Jag väljer bort allt annat. Att få se glädjen hos barnen och de vuxna som är med i våra olika lag – att få kramar, att få se dem må bra – ger så mycket tillbaka. Skulle jag lämna dessa 80 underbara människor till sitt öde? Vem skulle då ta hand om dem? Nej, jag får ut så mycket av detta, säger Denita.

Rösta fram din favorit

Denita är nu en av fyra finalister till Årets Eldsjäl 2017 i kategorin ”Kamratskap”. Vem som vinner avslöjas under Folkspels stora Eldsjälsgala i mars nästa år.

Vem som vinner kan även svenska folket vara med och rösta fram här.

Fakta

Denita har hand om fyra lag

Namn: Denita Landegren

Ålder: 57 år.

Familj: Tre söner.

Bor: Sundbyberg.

Gör: Har dragit igång fotboll och innebandy i lagen Sumpan United och Sumpan Allstars för barn, ungdomar och vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar.

Folkspel är en ideell organisation som ägs av 74 riksorganisationer i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv att sälja lotteriprodukter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet, bland annat Bingolotto och Sverigelotten.