Deras kök genomgick en total förvandling

Mia och Bengt, här med tre av barnen, stormtrivs i nya köket. ”Äntligen kan man sitta och äta här”, säger sonen Joshua, 11, till höger.
Mia och Bengt, här med tre av barnen, stormtrivs i nya köket. ”Äntligen kan man sitta och äta här”, säger sonen Joshua, 11, till höger.
Familjen Karlsson-Nicander i Västerhaninge kan ha haft Sveriges fulaste kök.

Men inte nu längre.

Efter det att inredarna från TV 3 har gjort sitt är ingenting längre sig likt.

De kycklinggula väggarna försvann. Liksom kopparföremålen, keyboarden och clownfiguren på fönsterrutan.

Köket förvandlades till en orange, ljus, öppen dröm.

Efter att tv-programmet ”Sveriges fulaste hem”, med Simon Davies och Tomas Cederlund i spetsen, nu hjälpt Bengt Karlsson och Mia Nicander i Västerhaninge kan den sju man stora familjen äntligen använda köket.

Alla de prylar som tog stor plats är slängda eller bortskänkta.

– Man hade ju sett några av deras program tidigare och tänkte ”hjälp, tänk om vi får det si eller så”, men vårt kök var en katastrof och vi var tvungna att få akut hjälp. Vi hade inte tid eller råd att göra det själva. Jag tycker det blev underbart, stort och ljust, säger Mia Nicander.

I programmet, som sändes i TV3 den 12 mars, fick familjen lämna hemmet medan Simon och Tomas slängde ut sak efter sak från det bespottade köket.

– Nu vill våra barn knappt vara någon annanstans än i köket, de sitter där hela tiden. Tidigare fick de sitta någon annanstans i huset och äta. Jag är hundra procent nöjd, och vi behövde inte betala någonting. Men de halva kloten som de har satt upp på väggen orkar vi kanske bara med i sju eller åtta år, säger Bengt Nicander och skrattar.

Programmet spelades in efter julhelgen. Fram till att det sändes var familjen tvungen att hålla tyst inför omgivningen.

Själva förvandlingen i julas blev en positiv chock – inte bara för Mia och Bengt.

– För två av mina barn blev det också en rejäl överraskning. De hade varit hos sin pappa under veckan och förstod ingenting när de kom hem, säger Mia Nicander.

Avsnittet de medverkade i var det tredje för säsongen och går att se på tv3play.se.