ANNONS

Såg derbyt på puben – misshandlades på vägen hem

Hans Eriksson från Sundbyberg misshandlades på väg hem efter att ha sett matchen på O'Learys.
Hans Eriksson såg matchen med sin dotter på O'Learys i Sundbyberg.
När Hans gick hem efter att ha sett söndagens fotbollsderby på en pub i Sundbyberg slogs han blodig av ett gäng fotbollssupportrar.
– Det här ska inte behöva hända, aldrig någonsin, säger Hans Eriksson.
ANNONS

Hans Eriksson tittade på söndagens derby mellan Hammarby och Djurgården på O’Learys i Sundbyberg tillsammans med en av sina döttrar.

Efter matchen, som slutade med att Djurgården gick vidare till semifinal, vinkade han av sin dotter vid pendeltåget och gick hemåt.

– Jag gick upp för backen och såg fem killar på andra sidan gatan. En av dem hade en Hammarbytröja och jag ropade ”bra match”, då sprang de över och slog ner mig, säger Hans Eriksson.

Knytnävsslag i ansiktet

Männen, som enligt Hans var i 20-årsåldern, knuffade till honom och gav honom sedan ett slag i ansiktet.

– Jag försökte hålla balansen och avvärja dem men de var fem och jag, en ensam 60-åring, åkte ganska snabbt ner i backen. Jag lade mig i fosterställning och försökte skydda mig mot sparkarna.

Efter att killarna gett sig i väg tog han sig de cirka 400 metrarna hem och lade sig på soffan med en handduk över ansiktet.

– Det blödde ganska kraftigt och det kändes som att jag hade brutit näsan.

 Såret var så stort att de ville sy men det är svårt att komma åt

Hans Eriksson

Fick åka till sjukhuset

Han ringde en taxi och åkte in till S:t Görans sjukhus. Väl på sjukhuset visade det sig att näsan i alla fall inte var bruten.

– Såret var så stort att de ville sy men det är svårt att komma åt och sätta stygn på näsan så de tejpade istället.

Nu ligger Hans omplåstrad hemma i soffan. Sparkarna gjorde inte någon större skada, det var värst i ansiktet som ännu inte riktigt slutat blöda. Han är fortfarande skakig och trött efter misshandeln som han har polisanmält.

Hade valt att inte gå på matchen

Hans andra dotter Alexandra Eriksson Antfolk blev riktigt upprörd när hon fick reda på att hennes pappa misshandlats på vägen hem. Hon lade ut ett inlägg på Facebook där hon kritiserar våldsamma fotbollssupportrar:

”Tack ni Hammarbyare som gång på gång svärtar ner hela er klubbs namn, för att ni återigen har bevisat att jag för alltid kommer behöva vara rädd när jag går på fotboll.”

Dottern har också drabbats

Hon var själv med om en händelse under ett derby 2017, då ett gäng gav sig på henne och hennes flickvän och två yngre bröder. Den ena brodern slogs nästan medvetslös.

Det är fan värre än vad vi redan tyckte att vi visste

Alexandra Eriksson Antfolk, dotter till Hans

I och med misshandeln av hennes pappa under söndagskvällen har hon nu i ännu högre grad tappat tron på att hon någonsin kommer känna sig trygg på en fotbollsmatch.

”Det fan värre än vi redan tyckte att vi visste” skriver hon.

– Jag var inte med den gången men minns att min son fick gå till tandläkaren upprepade gånger på grund av skadorna. Det här ska inte behöva hända, aldrig någonsin. Jag och min yngsta dotter valde att inte gå på derbyt och istället se matchen på O’Learys just för att undvika den hårda stämningen, säger Hans.

Flera incidenter anmälda

Enligt polisen inträffade flera mindre incidenter i samband med fotbollsderbyt. Totalt fem personer greps för misshandel och en greps för våld mot tjänsteman. Även anmälan om bengaliska eldar inne på arenan och skadegörelse på tunnelbanan har upprättats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.