Deshira Flankör vald till ny ordförande

Deshira Flankör.
Deshira Flankör kan vara den som tar över efter Monica Pettersson.
Deshira Flankör, ordförande för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden, i Värmdö kommun lär bli den som tar över som kommunstyrelsens ordförande efter Monica Pettersson.

Under Moderaternas fullmäktigegruppmöte under måndagskvällen valdes byggnadsnämndens ordförande Deshira Flankör (M) till ny kommunstyrelseordförande.

I november berättade Monica Pettersson (M) att hon skulle avgå. Därefter följde en kort valperiod för moderaterna. Till sist stod det mellan Marie Bladholm (M), ordförande i utbildningsnämnden och Deshira Flankör.

”Två kompetenta damer”

I morgon, onsdag, ska kommunfullmäktige ta ställning till Moderaternas val. Enligt uppgifter till Lokaltidningen Mitt i är sista ordet inte sagt ännu, då Marie Bladholm inte väntas ge upp. Men enligt Rune Wikström, Moderaternas föreningsordförande, är valet så gott som avgjort.
– Deshira fick en majoritet av rösterna, men det är två kompetenta damer det handlar om. Nu ska valet fastställas av fullmäktige, men det lär inte bli någon ändring av det. Det här är en intern M-fråga, säger han till NVP.

LÄS FLER VÄRMDÖNYHETER: 

Hon blev Årets lussekatt

Seglarhotellet säger upp personal 

Stal barnens surfplattor – döms