ANNONS

Maxi designar årets Majblommeaffisch

Maximilian "Maxi" Svensson med en av sina tavlor.
Maximilian "Maxi" Svensson med en av sina tavlor.
12-årige Maximilian "Maxi" Svensson har trots sin unga ålder gjort sig känd som en skicklig akvarellkonstnär. För ett drygt år sedan ställde han ut på Lars Lerins konsthall Sandgrund och nu har han designat årets Majblommeaffisch.
ANNONS

– Det känns jättekul att jag fick göra det här, att jag fick den möjligheten, säger Maxi Svensson.

Många idéer

Han fick uppdraget för ett halvår sedan och har ägnat ungefär en månad åt att göra målningen. Han hade många idéer och säger att det har varit ett svårt arbete att komma fram till hur målningen ska se ut. Lite hade han att utgå ifrån. Han har fått se hur majblomman ser ut och vilka färger som ingår och han säger att det var viktigt när han skulle bestämma motiv.

Målar varje dag

Målar gör han varje dag. Så fort han kommer hem från skolan så ställer han sig vid staffliet. Och efter att ha ätit middag så fortsätter han ofta.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag försöker fortfarande hitta nån stil. Jag tycker att jag har hittat en slags stil, kanske lite Lars Lerin. Men jag tycker bara att det är roligt att måla och få till det bra, säger Maxi Svensson.

ANNONS

Exklusivt sällskap

Det är alltså ett exklusivt sällskap som Maxi sällar sig till med många kända etablerade konstnärer. När föreningen Majblomman funderade på vilken konstnär som skulle designa årets affisch tänkte de på Lars Lerin.

Under researcharbetet kom de då  i kontakt med Maxi som tidigare ställt ut på Lars Lerins Sandgrund i Karlstad. Och när de fick se exempel på Maxis konst så bestämde de sig för att det skulle bli han som designar 2018 års majblommeaffisch.

– Ju mer vi kan göra för att belysa att barn finns desto bättre. Och det är väldigt sällan som man hittar någon som kan producera så bra konst som Maxi och som har en så lovande framtid, säger Tove Lindahl Greve, generalsekreterare för Majblommans Riksförbund.

Ännu är det hemligt både hur årets majblomma ser ut och hur affischen ser ut, men den 24 januari kommer det att avslöjas.

– Det känns jättekul och nervöst på samma gång. Det är ju min tavla, säger Maxi Svensson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.