ANNONS

Designar kläder ihop med kunden

Vid sidan av heltidsjobbet driver Maria Larsson sitt företag Elda Design. I samarbete med kunderna tar hon fram och syr barnkläder.
ANNONS

– Det har blivit lite av min grej. Jag ritar förslag på tryck till tygerna som kunderna får tycka till om. Därefter syr jag upp kläderna på beställning, säger Maria Larsson.

Hon startade företaget Elda Design i slutet av 2015 och under förra året har det tagit fart – kunderna blir fler och fler.

– Det är väldigt uppskattat. Tidigare tog jag bara in andras tyger, men det var inte alls lika populärt. När jag började rita själv märkte jag att intresset för kläderna började växa.


LÄS MER:

Rekordmånga startade eget i Järfälla 2016

De driver juristbyrå på hemmaplan

Kunderna kan på så sätt köpa kläder som är lite mer udda – eller inte alls går att få tag på. Maria skissar först fram ett förslag på papper. Sedan får kunderna rösta på sin favorit. Det vinnande förslaget bearbetar hon sedan i photoshop och beställer från en fabrik utomlands.

– Jag jobbar heltid, så det här är något jag försöker få till på kvällarna när mina egna barn sover. Drömmen att så klart att så småningom kunna lägga mer tid på företaget.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.