ANNONS

”Det är nya läkare varje gång”

Flera läkare har slutat på Solna centrum vårdcentral.
Flera läkare har slutat på Solna centrum vårdcentral.
I höst kommer nya läkare att börja arbeta på vårdcentralen.
I höst kommer nya läkare att börja arbeta på vårdcentralen.
På kort tid har flera läkare valt att sluta på Solna centrum vårdcentral.

Nu har patienterna tröttnat på vårdröran.

– Det är kaos. Det är nya läkare varje gång, säger en kvinna.
ANNONS

Flera läsare har den senaste tiden hört av sig för att berätta om situationen på Solna centrum vårdcentral. För Maria, som gått på vårcentralen sen 80-talet, blev det senaste besöket droppen.

– De sa bara att ”hej, din husläkare har slutat”. Det är kaos. Det är nya läkare varje gång, de slutar på löpande band, säger hon.

Hon menar att det inte känns tryggt när hon inte längre vet vem hon kommer att hamna hos och att informationen till patienterna varit urusel.

– Vi har inte fått veta någonting. De är så stressade och kan inte svara på hur det ska bli i framtiden, säger hon.

En annan person skriver:

”Vad händer på Solna centrums vårdcentral? 11 av personalen har sagt upp sig? Inga specialistläkare kvar det känns som det kommer att vara omöjligt att få en tid till hösten. Hur ska man få ha samma läkare när det inte finns några läkare. Jag tycker väldigt synd om alla äldre som går där som inte kan ta sig någon annanstans . Jag och min familj kommer söka oss annan vårdcentral.”

Lokaltidningen Mitt i har sökt verksamhetschefen som är på semester. Den biträdande verksamhetschefen vill inte prata med tidningen utan hänvisar till att verksamhetschefen är tillbaka om två veckor.

Till slut ringer Lena Lindén, biträdande primärvårdschef på Stockholms läns sjukvårdsområde, upp. Hon bekräftar att tre specialistläkare slutat sedan årsskiftet. Hur många andra anställda som slutat kan hon inte svara på.

– Sen är några läkare på föräldraledighet, det kan vi ju inte göra något åt.

ANNONS

Hon menar att sjukvården i Stockholm är under hård konkurrens och att det finns många husläkarverksamheter där det är en hög rörlighet.

– För den enskilde patienten är det ju såklart jättetråkigt när man fått förtroende för en läkare och den slutar. Men det är den verklighet vi lever i.

– Det är naturligtvis beklagligt att de upplever att det känns otryggt. Det är inte vår avsikt.

Hon menar att den nya verksamhetschefen har rekryterat nya specialistläkare.

– De börjar den 1 september. Då kommer även en av de ordinarie distriktsläkarna tillbaka från föräldraledighet. Jag hoppas att det blir bra nu med de nya som rekryterats.