ANNONS

Det går bra för krögare i Tyresö

Thomas Madsen och Steen Glaring sitter på O'Learys resturang i Tyresö Centrum.
Thomas Madsen och Steen Glaring sitter på O'Learys resturang i Tyresö Centrum.
Restaurangboomen märks av tydligt i Tyresö kommun. De senaste fem åren har omsättningen i restaurangbranschen fördubblats och många är sugna på att etablera sig i Tyresö centrum.
ANNONS

I dag utgörs ungefär 11 procent av Tyresö centrum av restauranger och kaféer. Men för dem går det bättre än för de övriga butikerna.

– Varje månad får vi in rapporter från samtliga aktörers omsättning i Tyresö centrum. Caféer och restauranger har en större ökning än övrig handel, säger Helén Eijdercrona, centrumchef.

Lista: 850 nya krogar  har öppnat i länet

Flera bygger ut

Mellan 2015-2016 ökade restauranger och kaféer i Tyresö centrum omsättningen med 13 procent.

– Vi ser också att när man uppgraderar sina enheter, såsom Green Bull nyligen gjort och ytterligare två caféer som är på gång under hösten, så ökar man ytterligare i omsättning, säger Helén Eijdercrona.

I planen för hur Tyresö centrum ska utvecklas finns självklart restauranger och kaféer med i åtanke. Bland annat skissar de just nu på hur de ska utveckla torget inne i centrum för att försöka samla de olika matställena på en och samma plats.

ANNONS

För lite plats

De tittar även på hur de ska förändra food-courten intill bussterminalen för att göra den mer tillgänglig. Men det kan bli svårt att ge plats åt alla intresserade restauranger och kaféer i centrumet.

– Först och främst måste vi se till att vi har ett bra basutbud av butiker och restauranger i centrumet, säger Helén Eijdercrona.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.