Det var kärlek vid första ögonkastet

De möttes i Långbroparken på alla hjärtans dag.

Han var utsvulten, hon ordnade mat.

Sedan dess har de date två gånger om dagen,

– Lille pluppen Pelle, säger Siv Svärd med mjuk röst.

Pelle lyssnar, och håller sig hela tiden i hennes närhet. Dit hon går går han också.Klockan elva och fem varje dag träffas de. Hon har med sig strömming och han äter. Sedan hänger de lite. Så har det varit sedan den 14 februari, alla hjärtans dag. Siv Svärd var ute och gick i parken då hon fick syn på en udda figur. En fågel som stack ut bland de andra, som var mager och ihopkuren. Det visade sig vara en häger som av någon anledning missat att hans kompisar gett sig av för vintern.

– ”Den måste ha mat” tänkte jag, berättar Siv som åkte till Ica och köpte några strömmingsfiléer.

Det är vad han har levt på sedan dess. Och nu ser han stark och vacker ut och flyger bra. Men särskilt långt bort flyger han inte, för han ser alltid till att hålla tiden när Siv dyker upp med sina tre chiuaour.

– Mitt mål är att han ska klara vintern, säger hon.

Han står bredvid på ett ben medan hon pratar. När hon berättar att hon ska åka bort några dagar rör han inte en min. Kanske inser han att det inte finns någon anledning till oro. Siv har nämligen ordnat med fågelvakt.

– Jag har talat med en kvinna som har lovat att ta hand om Pelle tills jag kommer hem igen. Han ska få strömming precis som vanligt.