ANNONS

”Det vore jätteskönt med tunnelbana hit”

Flera lokala Facebook-grupper bubblade över av kritik efter förra veckans nyhet att staden vill utreda tunnelbana till Sköndal. Men när Mitt i frågar runt i Sköndals centrum är kritiken som bortblåst.
ANNONS

Reaktionerna kom snabbt efter att Mitt i under förra veckan skrev att Sköndal kan komma att få en egen tunnelbanestation. Nyheten att staden vill utreda en förlängning av tunnelbanan från Skarpnäck till Sköndal väckte stark kritik i flera lokala Facebook-grupper. ”Nej förfan! Att slippa tunnelbanan är ju en av anledningarna att bo här”, var en av reaktionerna.

Andra personer skrev bland annat ”Å nej. Ingen tunnelbana till Sköndal. Då kommer raset direkt” och ”Nej tack till tunnelbana hit till Sköndal. Det är så skönt att slippa”.

Men när Mitt i frågar runt i kvaretern runt Sköndals centrum är tonen en helt annan.

– Det vore jätteskönt med tunnelbana hit. Då slipper jag ta bussen vilket sparar tid, säger Linus Järnholm.

Flera personer lyfter också fram att tunnelbana kan göra området attraktivare.

– Det är klart att området blir mer attraktivt om det finns tunnelbana, säger Katarina Sjölund.

1. Ska tunnelbanan gå till Sköndal?
2. Hur påverkar det området?

Linus Järnholm, 15, Sköndal.
1. – Det vore jätteskönt med tunnelbana hit. Då slipper jag ta bussen vilket sparar tid. Samtidigt förstår jag om folk är kritiska och att det kan vara jobbigt att bo bredvid en tunnelbaneuppgång.
2. – Jag tror det skulle bli bättre att bo i området och att det skulle kunna byggas mer om tunnelbanan gick hit. Så jag hoppas på tunnelbana till Sköndal.
Lars Haldrup, 82, Sköndal.
1. – Det vore skönt och praktiskt att hoppa på tunnelbanan direkt i Sköndal istället för att först behöva ta bussen till Gullmarsplan.
2. – Fler skulle säkert flytta hit om det fanns tunnelbana. Samtidigt skulle det kanske locka till sig en del bus, men det är inte säkert.
Carina Cederäng, 71, Sköndal.
1. – Jag tror att områden utan tunnelbana blir lugnare. Men med en ökad befolkning och tätare stadsdel behövs det bättre kommunikationer.
2. – Tunnelbana skulle kunna vara ett lyft för området, precis som när buss 188 började trafikera. Det skulle gå lättare och snabbare att ta sig hit vilket kan göra området mer attraktivt. Men jag väljer ändå hellre tätare turer med bussen framför ny tunnelbana.
Yaqob Saeed, 43, Nacka.
1. – Tunnelbanan borde gå till Sköndal. Fler flyttar hit och trafiken ökar. Då behövs det tunnelbana. Jag vill gärna ha tunnelbana till Nacka orkså.
2. – I dag är det långt till närmaste station. En tunnelbanestation här i Sköndal skulle göra det lättare för dem som bor här men pluggar eller arbetar i stan.
Katarina Sjölund, 30, med dottern Salka, Hammarbyhöjden.
1. – Jag är här och tittar på boenden i området. Om jag flyttar hit så är tunnelbana helt klart intressant. Det är bekvämt och jag har alltid bott nära tunnelbanan.
2. – Det är klart att området blir mer attraktivt om det finns tunnelbana. Vissa blir säkert störda av det, men om jag bodde här skulle jag vara för tunnelbana.
ANNONS