Under natten till måndagen kallades bombskyddet till ett hotell i Hammarby sjöstad efter en detonation i foajén. Efter en stund kunde det konstateras att det inte rörde sig om någon bomb – utan om en man som kastat alkohol, glas och papper omkring sig för att sedan tända på.

– Varför mannen agerat på det här sättet är oklart i nuläget, men händelsen utreds som grov mordbrand och mannen är nu frihetsberövad, säger Robert Sennerdal, presstalesperson hos Polisen.

I och med detonationen uppstod en brand på hotellet. Ingen person rapporteras ha skadats och byggnaden har begränsade skador. 

Tidigare konflikt

Tidigare imorse sa polisen att de satt händelsen i en kontext som kopplas till något som har hänt tidigare under natten. 

– Vi har kunnat spåra mannen och kommit fram till att han har hamnat i en konflikt med några personer tidigare under natten, säger Ola Österling vid Polisen.

Tidigare avspärrningar på platsen är nu hävda och de gäster som under natten evakuerats har nu återvänd till hotellet. Förhör med den frihetsberövade mannen kommer att inledas.