ANNONS

DIF bekräftar: Kebba Ceesay återvänder

Tele 2 arena
Kebba Ceesay återvänder till Djurgården.
Försvararen Kebba Ceesay återvänder till Djurgården efter fyra år utomlands.
ANNONS

Det har inte varit någon hemlighet att Kebba Ceesay varit på väg till Djurgården. Hans polska klubb, Lech Poznan, bekräftade affären redan i förrgår. Men nu presenterar även Stockholmsklubben den gambianska försvaren på sin hemsida.

– Vi får tillbaka en djurgårdare som varit ute i Europa och som har flera bra fotbollsår framför sig. Kebba kommer hem med nya erfarenheter från tiden i Polen som vi kommer att få stor nytta av. Det är en allround-spelare med en fantastisk snabbhet, en modern back. Han har ett stort Djurgårdshjärta och har varit väldigt klar med att han vill hem till Djurgården och hjälpa laget att ta sig ut i Europa, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Kebba Ceesay spelade i Djurgården 2007-2012 och har efter det gjort fyra säsonger i Lech Poznan. Men nu skriver han på för två och ett halvt år i Djurgården och är spelklar från 1 augusti.

– Jag har varit i Polen i fyra år och har följt Djurgården under tiden, tanken att jag med tiden ska komma tillbaka till laget har alltid funnits. Nu stämde timingen och det känns jättekul, jag har längtat tillbaka till Stockholm och Djurgården. Jag har spelat i ett lag som varje år slåss om guldet i ligan, vi har varit topp två i flera år och jag har jag spelat en hel del Europamatcher. Så det är klart att jag kommer hem med massor av nya erfarenheter jämfört med när jag lämnade Djurgården. Nu vill jag komma hem och betala tillbaka och bidra med det jag kan till Djurgården, säger han till klubbens hemsida.