ANNONS

Så tar du dig hem till Tyresö i snökaoset

Måndagen har präglats av stora störningar i kollektivtrafiken.
Måndagen har präglats av stora störningar i kollektivtrafiken.
Bussar, lokalbanor, tunnelbanan och pendeltågen har alla påverkats av vädret. Förseningar och totalstopp för bland annat Roslagsbanan fortsätter under måndagseftermiddagen. Men för bussarna i Tyresö ser det ljusare ut.
ANNONS

Förseningar och stopp i Stockholms kollektivtrafik på grund av snövädret kommer att hålla i sig under eftermiddagen och troligen framåt kvällen, enligt SL.

På Roslagsbanan är det fortfarande helt stopp. Resenärerna hänvisas istället ta röda linjen till Danderyds sjukhus och fortsätta därifrån med ersättningsbuss.

På Saltsjöbanan är det färre vagnar än vanligt under rusningstrafiken på grund av vagnbrist.

Tunnelbanan som drabbades av förseningar under morgonen går nu som den ska utan störningar och ser ut att vara mest pålitlig i eftermiddag.

Trångt på pendeln

Vad gäller pendeltågen är det dock fortfarande förseningar och vissa inställda avgångar på grund av växelfel som har orsakat stora störningar.

– Det kommer helt klart bli trångt på de tåg som rullar, kan man undvika att åka i rusningstid är det bra, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

ANNONS

Många bussar inställda

Även bussarna påverkas stort. Många linjer är helt eller delvis inställda, andra har oregelbunden trafik och på vissa håll har hållplatserna flyttats.

För bussarna till Tyresö ser det vid 15-tiden ljusare ut än på måndagsmorgonen. Inga större störningar rapporteras då för Tyresö, enligt SL:s hemsida.

En sökning på SL:s hemsida visar att till exempel 875:an från Gullmarsplan då går som vanligt, liksom 806:an och 873:an. Inte heller linje 818C från Vattugatan eller linje 840 från Haninge har några störningar vid den tiden, enligt hemsidan.

– Vi har 500 busslinjer så vi råder våra resenärer att gå in på sl.se eller i vår app och leta upp den buss man ska åka med för att se exakt vad som gäller. Vi uppdaterar hela tiden i våra kanaler.

Kommer det fortsätta även under kvällen? 

– Vi hoppas att det blir bättre framkomlighet på vägarna men där ligger vi i händerna på kommunerna. Man får räkna med fortsatta störningar i trafiken och att det kommer vara besvärligt, säger Claes Keisu.

Halt på vägarna

Enligt SMHI för kvällens snöfall med sig halka. På några ställen har det inträffat olyckor som ser ut att påverka framkomligheten under kvällen.

En av dem är väg 265 vid Törnskogstunneln i riktning mot Häggvik där en lastbil ska bärgas efter en brand och störningen väntas pågå till klockan 18.

På några ställen är vägen blockerad, det gäller bland annat Norra länken vid avfart Värtan och E4:an vid Karlberg mot Södertälje samt väg 279 vid Ulvsunda.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.