Det här kan du roa dig med på sportlovet

Djurisk kampsportdans på Gurraberg är några av alla aktiviteter. Obs, genrebild.
Djurisk kampsportdans på Gurraberg är några av alla aktiviteter. Obs, genrebild.
Skidskodans på alla hjärtans dag i Täby centrum
Skridskoåkning på Ekvallen är ett annat sportlovstips.
ansiktsmålning
Ansiktsmålning på Djurö bibliotek onsdag 1 mars. Bara att droppa in!
Bandyturnering, ansiktsmålning och gladiatorer. Lovet står runt hörnet – men det är lätt hänt att en vecka flyger förbi medan man zappar mellan kanalerna. Här kommer ett gäng tips på roliga aktiviteter som förlänger ditt lov en aning.

1. Bli vass på racketsport

Oavsett om det är badminton, tennis eller pingis du är sugen på kan du få dina önskningar uppfyllda på Grantomta sporthall. Måndag – torsdag är alla välkomna oavsett ålder och skicklighet – och det är gratis! Maila racketspel@sportlovet.com för att anmäla dig. 

2. Pyssla på bibblan

Knepa, knåpa, klipp, limma, pynta – på Gustavsbergs biblioteks barnavdelning är det bara din fantasi (och svensk lag) som sätter gränserna för skapandet. Alla dagar, hela dagen, hela lovet!

3. Festa loss i Hemmesta sporthall

Disco med tryckartävling, lekar och godiskiosk! Torsdag den 2 mars är det fullt ös i sporthallen för alla barn i årskurs F-5. För föräldrar som vill hålla koll på sin avkomma eller bara nostalgitrippa finns det kaffe och kaka till försäljning. 18.00 – 20.00, ingen föranmälan krävs.

4. Lär dig djurisk kampsportsdans

På Gurraberg blir det Floor Movement Exercise med dansaren Ying Chou Han – en typ av träning som hämtar inspiration från martial arts, yoga och ur djurriket. Onsdag 1 mars, klockan 17.00-19.00.

5. Åk skridskor på Ekvallen

Har du gått hela vintern med grillor i huvudet? Kom ner till Gustavsbergs bandyplan – från måndag till torsdag är elever från Lillsveds idrottsfolkhögskola där och håller i roliga lekar på is. Klockan 10.00 – 11.30. Lekledare bär gula västar så att de lätt känns igen. 

6. Delta i innebandyturnering

I nya bollhallen vid Värmdövallen blir det en heldags bandyturnering för unga i alla åldrar. Klubbor finns att låna och lagindelning sker på plats. Inneskor bör medtas. 2 mars, klockan 10.00 – 15.30.

7. Få ansiktet målat

Påsar under ögonen eller inte tillräckligt solbränd? Agneta Silfverberg håller i ansiktsmålning på Djurö bibliotek, ons 1 mars klockan 13-16. Gratis och drop-in!

8. Möt Lillsveds gladiatorer

Visst har vi alla någon gång drömt om att stå öga mot öga med de frustande muskelbergen från tv-programmet? Till sportlovet hålls en Värmdö-version av Gladiatorerna där barn i åldrarna 6-12 har chansen att visa prov på sin smidighet, styrka och mod. Fredag 3 mars, anmälan krävs och går att göra på www.jimmygronwall.se/sportlovet under fliken Gladiatorerna.

LÄS MER: Den stora guiden till sportlovet i länet