Dimma hindrar plan att landa på Bromma

Vid åttatiden i morse drog en tät dimma in över Bromma flygplats. Två plan fick omdirigeras till Arlanda och minst en flight fick ställas in.

– Det kommer att bli följdverkningar under hela förmiddagen, säger Ulf Wallin, pressansvarig på bolaget Svedavia som driver flygplatsen.

Ett stort antal flygplan med destination Bromma flygplats står just nu startklara och väntar på olika flygplatser runt om i Sverige. Anledningen är den dimma som lade sig som ett lock över flygplatsen vid åttatiden på morgonen.

– Det är en tät dimma lokalt över Bromma flygplats. Vid Bromma Blocks är det soligt. Flygplatsen är helt stängd för inkommande flyg sedan klockan åtta och ett 20-tal flygplan är påverkade, säger Ulf Wallin.

Innan klockan åtta hann sju flygplan landa och elva starta från Bromma. Men sedan tog det tvärstopp när dimman kom. Två flygplan som var på väg att landa fick omdirigeras till Arlanda.

– Det svårt säga vad dimman beror på. Det är lokala väderlägen. Men just nu är det extremt att dimman ligger precis över banan. Det är otur för resenärerna, säger Ulf Wallin.

När Lokaltidningen Mitt i pratade med honom vid 9.30 på tisdagsmorgonen hade totalt 1 500 resenärer påverkats.

– Det kommer att bli följdverkningar under hela förmiddagen, säger Ulf Wallin.

Svedavia räknar med att dimman lättar inom några timmar.