Denise Melin ny direktör i Hässelby-Vällingby

Denise Melin
Denise Melin blir ny stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby.
Ulla Thorslund slutar som stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby i oktober. Denise Melin tar över.
– Att hela tiden tänka på goda resultat för de medborgare vi jobbar för, det är det jag brinner för, säger Denise Melin.

Det officiella beslutet om rockaden av stadsdelsdirektörer tas av kommunfullmäktige den 4 oktober, och den 9 oktober väntas Denise Melin vara på plats i Hässelby-Vällingby. I dag är Melin stadsdelsdirektör i Skarpnäck.

– Jag har alltid jobbat söder om stan eller på Södermalm och att få möjligheten att lära känna en ny del av staden, det är jättespännande, säger Denise Melin om sitt nya uppdrag.

Hon har ingen anknytning till västerort, men har de senaste dagarna börjat läsa in sig.

– Jag har försökt ta reda på lite och det jag ser är att det är jättemycket spännande arbeten som pågår, och då har jag speciellt tittat på det brottsförebyggande arbetet och arbetet för ungdomar som pågår i Hässelby-Vällingby, säger Denise Melin.

Denise Melin är utbildad socionom.

– Jag har jobbat som sjukvårdsbiträde och så har jag jobbat på varenda nivå som finns inom socialtjänsten.

De senaste två åren har hon varit stadsdelsdirektör i Skarpnäck.

– Det jag tar med mig är att verkligen jobba för medborgarna på uppdrag av våra politiker. Att hela tiden tänka på goda resultat för de medborgare vi jobbar för, det är det jag brinner för.

Förvaltningen har bland annat ansvar för förskola och äldreomsorg.

– Alla barnen i förskolan ska ha det tryggt och säkert, vi ska göra allt för barnen helt enkelt och se till att lyckas med varje barn. När det gäller de gamla så är det samma sak som gäller där. Varje enskild person som har kontakt med oss ska hela tiden få den bästa återkopplingen och vi ska hela tiden tänka ”vad är det bästa vi kan göra för den här personen”. Det är min hjärtefråga, säger Denise Melin.

 

Fakta

Om Denise Melin

Ålder: 62

Bor: Södermalm

Familj: Man och en son

Fritidsintressen: ”Jag är en sådan som vandrar i berg, jag är en vandrare.”

Favoritplats i västerort: ”Jag har många favoritplatser i söderort, men inte i västerort än. Senast jag var i västerort var jag i Vällingby och Vällingby centrum är ju klassiskt och fantastiskt.”