MP-distriktet ville inte förstöra julafton

Elin Olsson (MP) säger att det inte var en bitter julklapp till ledamöterna i Sundbyberg.
Elin Olsson (MP) säger att det inte var en bitter julklapp till ledamöterna i Sundbyberg.
Flera av de avhoppade ledamöterna kände sig trakasserade av MP:s distriktsorganisation när skickade ut ett mejl med hot om uteslutning kvällen innan julafton. Nu tillbakavisar Stockholmsregionens ordförande Elin Olsson (MP) anklagelserna.

Miljöpartiets distriktsorganisation skickade ut ett mejl med hot om uteslutning kvällen innan julafton till de nu avhoppade ledamöterna. Det gjorde att flera av dem kände sig trakasserade av distriktet.

MP:s ordförande i Stockholmsregionen, Elin Olsson, tillbakavisar nu anklagelserna om att mejlet dagen innan julafton skulle ha handlat om trakasserier.
– Det var en påminnelse utifrån ett tidigare mejl som distriktet hade skickat till ledamöterna redan den 20 december, där vi ställde frågan om de kunde acceptera att Siyamak Sajadian Sasanpour hade blivit utesluten. Vi ville ha svar från samtliga innan den 22 december. När inget svar inkom skickade vi ett förtydligande dagen därpå, säger Elin Olsson.

Att det sammanföll med att det var dagen innan julafton kan vi bara beklaga.

Elin Olsson (MP), Stockholmsdistriktets ordförande

Hon menar att det mejl som skickades den 23 december var ett mildare förtydligande av det ursprungliga mejlet som skickats tre dagar tidigare, där de framfört distriktsstyrelsens och partistyrelsens önskan om att ställa sig på de utsatta personernas sida.
– Vi skrev att det inte handlade om huruvida de var vänner med Sasanpour eller inte, utan att det handlade om hur de agerade på det miljöpartistiska mandatet.

Hon säger att de var angelägna om att få frågan utredd innan julhelgen.

– När vi inte fick något svar, så tyckte vi inte att det var lämpligt att låta frågan ligga och hänga över jul.

Så det var ingen bitter julklapp till ledamöterna?

– Nej, verkligen inte. Det har varit en svår situation där vi försökt föra en dialog med de kommunfullmäktige ledamöterna som vi hade och som vi tyckte agerade på ett sätt som skadade partiet. Att det sammanföll med att det var dagen innan julafton kan vi bara beklaga.