DJ-duon kan bli nya Swedish house mafia

Barndomsvännerna Kim Halvarsson och Rasmus Jezsek går numera under namnet Kimbo & Jezsek.

För ett år sedan började de dj:a tillsammans – nu har de fått pris och siktar på att släppa en skiva.

– Sedan vi vann tävlingen har väldigt många förutsättningar förändrats, det har blivit en kedjereaktion efter det. Det känns lite som att det var vändpunkten, säger Rasmus Jezsek, 22.

Han och Kim Halvarsson lärde känna varandra när de var i tioårsåldern och har varit musik­intresserade sedan barnsben. Då satt Rasmus vid trummorna och Kim med gitarren eller vid pianot hemma i Järfälla.

I dag står de hellre i dj-båset på nattklubbar och får dansgolven att koka.

– Jag har spelat i band, mycket pop och reggae. När vi började göra egen musik var det mycket hip-hop, rnb och soul. Det är det jag är uppvuxen med, säger Kim Halvarsson.

– Sedan gled vi in väldigt mycket på housemusiken. Vi blev hooked på det, fortsätter Rasmus Jezsek.

I september förra året bestämde de sig för att satsa helhjärtat på musiken. De började studera musikproduktion under sex månader på SAE Institute i Solna innan de i februari började dj:a på nattklubbar. Första spelningen blev så klart på hemmaplan.

– Den gjorde vi i Jakobsberg, på Riddar Jakob. Efter det har vi spelat rätt mycket runt om i landet, i Falun, Borlänge och Västerås bland annat, säger Kim Halvarsson.

Efter mindre än ett år i dj-båset har karriären börjat ta fart. I början av november deltog de i tävlingen Gallerian dj-skool som anordnades av Pioneer, MTV och Gallerian i Stockholm – och lyckades vinna. I priset ingick bland annat att deras mix spelades upp i flera radiostationer.

– Det är jätteroligt. Sedan vi vann den tävlingen har vi fått ännu fler spelningar.

Nu planerar de inför nästa år och hoppas att få spela på flera platser runt om i landet men även utomlands. Samtidigt lägger de mycket tid i studion där de producerar egen musik, förklarar Rasmus Jezsek.

– Förmodligen kommer vi att kunna släppa någonting nästa år, det är det som är delmål ett.

Fakta

Drömmer om festivaler

Namn: Kim Halvarsson och Rasmus Jezsek.

Ålder: 24 och 22 år.

Bor: Jakobsberg.

Drömspelning: ”Det finns många. Men det skulle vara riktigt kul att spela på någon stor festival, som Summerburst här i Sverige, Ultra festival i Miami eller Tomorrowland i Belgien.”