ANNONS

Dj från Bro vinner stipendium

Poja Shad, 22, är en av fem stipendiater i Upplands-Bro kommun.
Poja Shad, 22, är en av fem stipendiater i Upplands-Bro kommun.
ANNONS

Poja Shad, musikproducent och dj från Bro, har tilldelats kommunens kulturstipendium på 5 000 kronor.

Stort grattis!

– Tack!

Poja har studerat vid Anders Bagges musikskola Dreamhill Music Academy i Örnsköldsvik och nu jobbar han som dj och musikproducent.

Förra året var han en av arrangörerna bakom Upplands-Brofestivalen.

– Själva målet med festivalen var att samla alla ungdomar i Upplands-Bro. Att ge dem en hel dag innan de börjar skolan. Det blev ett väldigt högt tryck och jättemycket folk.

Nu håller han kurser i musikproduktion på Kulturskolan i Upplands-Bro.

– Jag undervisar i allt som har med musikproduktion att göra. Det är kul att visa hur enkelt det kan vara att göra musik.

Hur mår musikscenen i Upplands-Bro?

ANNONS

– Den är på väg uppåt. Det är kul att se att det finns så många ungdomar som vill göra musik. I dag behövs inga miljonstudios för att producera. Det räcker med en gitarr eller en laptop.

Poja Shad är en av fem kultur- och miljöstipendiater i Upplands-Bro. Stipendierna kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde, onsdagen den 16 december, kl. 18.30 i matsalen på Upplands-Brogymnasiet.

Fakta

Fem stipendiater:

Kristin Palmberg. Trumpetare och sångerska. Tilldelas Charlie Normanstipendiet.

Poja Shad. Musiker och dj.

Kerstin Molander. Engagerad i hembygdsföreningen och som arkeolog. Intervjuar gamla ortsbor som berättar om minnen från förr.

Leena-Maija Nee. Dirigent, sångerska och körledare.

Karina och Thomas Karlsson vid Ålbrunna gård. Driver lokalt, småskaligt jordbruk med biodling och djur. Odlar utan bekämpningsmedel.

Källa: Upplands-Bro kommun
ANNONS