ANNONS

Djurgård för unga i konkurs

Föreningen Skutans gård utanför Brandbergen begär sig själva i konkurs, skriver man på sin Facebooksida.

Orsaken är ekonomiska problem, enligt styrelsen, och man får inga extramedel av kommunen.

Sedan 1978 har unga och barn kommit till djurfritidsgården.
ANNONS

Föreningen skriver på sin Facebooksida:

”Vi har pga en längre tids underskott tvingats att ta beslut om konkurs. Vår förhoppning är att detta i slutändan gynnar Skutans Gård och att den framtida verksamheten får en nystart , utan ett tungt bagage! Vi har sedan i januari fört en dialog med kommunen om vår situation och vår stora förhoppning nu är att medlemmarna drabbas så lite som möjligt av detta. Skutan har haft en ansträngd ekonomi under lång tid, detta är inget som den nuvarande styrelsen har kunnat göra något åt, då bristerna ligger längre tillbaka i tiden”, skriver man och fortsätter:

”Vi har gjort allt vi kunnat för att få verksamheten att gå runt men nu bär den sig inte längre och vi har därför lämnat in en konkursansökan. Vi känner tillit till att kommunen kommer att stötta oss i denna situation och hjälpa oss så att våra medlemmar drabbas så lite som möjligt.”

Skutans gård har varit en slags fritidsgård med inriktning på hästar och andra djur. Många Haningebarn som till vardags inte träffar djur har kommit hit. Föreningen har 300 medlemmar och får omkring en halv miljon i bidrag årligen. Man betalar ingen hyra. Nyligen uppförde kommunen ett nytt stall för fem miljoner på marken.

Haninge kommun äger sedan 80-talet ägt byggnaderna och marken. Nu är frågan om kommunen själva kommer att ta över driften, vilket tidigare diskuterats, om kommunen hittar en ny aktör eller om gården helt läggs ner. Sedan 1978 har barn kommit hit.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.