ANNONS

Djurgårdsandan får en miljon till spontanfotboll

Lokalt rekryterade ledare, anställda av Djurgården, håller i drive in-fotbollen.
Lokalt rekryterade ledare, anställda av Djurgården, håller i drive in-fotbollen.
Djurgårdsandan tilldelas nästan en miljon kronor för att fortsätta med drive in-fotbollen i Stockholm.

– Det är jätteroligt att Stockholm stad fortsatt ser vikten av ett samarbete med oss, säger Staffan Holmberg, projektledare för Djurgårdsandan.
ANNONS

Sedan 2006 organiserar Djurgårdens IF spontanfotboll, eller drive in-fotboll, på flera platser i Stockholm. Bland annat Spånga, Tensta, Rinkeby, Kista, Alby och Upplands Väsby.

Och spontanfotbollen kommer att fortsätta som vanligt även i år då Idrottsförvaltningen godkänner klubbens ansökan om nya pengar till verksamheten och ger projektet 983 000 kronor.

– Det är jätteroligt med en fortsättning på samarbetet. Projektet är en del av Djurgårdens ambition att var en stor och viktig samhällsaktör. Pengarna går till alla de ungdomar som arbetar med projektet, säger Staffan Holmberg.

Till samlingarna kan ungdomar, oavsett fotbollskunskaper, komma varje vecka för att spela fotboll och hänga med kompisar. Det brukar vara omkring 600 deltagare varje vecka. På plats finns lokalt rekryterade ledare, utbildade och anställda av Djurgården.

– Det är jätteviktigt att det är personer med lokal förankring som driver arbetet och att de verkligen känner att projektet är deras. Vi fungerar mer som möjliggörare och bidrar med vår kunskap och resurser, säger Staffan Holmberg.

Förutom att ge ungdomar chansen att spela fotboll så fungerar drive in-fotbollen som en inkörsport på arbetsmarknaden för flera unga.

– För många av ledarna är uppdraget deras första jobb. Då kan de skriva Djurgården som arbetsgivare på sitt CV, säger Staffan Holmberg.

Han ser gärna att fler lokala föreningar vill starta drive in-fotboll med hjälp av Djurgårdsandan.

– Då är det bara att höra av sig. Vi tror verkligen att det finns en styrka i fotbollen och att den kan bidra med massor av positiva saker. Särskilt när det är på den här spontana nivån så alla kan delta, säger Staffan Holmberg.

ANNONS

Läs mer om drive in-fotboll här: Järvas tjejer får egen Drive in-fotboll

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.