Två bostadsrättsföreningar uppmanas koka vattnet.
Två bostadsrättsföreningar uppmanas koka vattnet.

Norra Djurgårdsstadsbor uppmanas koka vattnet

Nyheter 

I samband med en vattenavstängning under dagen upptäcktes ett läckage som innebar att vatten som används för att värma upp bostäderna trängde ut i dricksvattnet.
– Vi rekommenderar de boende att koka vattnet, säger Mats Nissling, projektchef på Bonava Sverige.

Stockholm vatten stängde under tisdagen av vattnet på flera adresser i Norra Djurgårdsstaden. Det blev dock fler än vad man beräknat från början. I och med att man upptäckte att en avstängningsplats var överasfalterad var man tvungen att stänga av vattnet i större utsträckning än vad man först trott.

I samband med detta upptäckte fastighetsskötaren som hanterar bostadsrättsföreningarna Husarhagen och Husarviken ett läckage som innebar att vatten från värmesystemet trycktes in i vattenledningarna som går ut i lägenheternas kranar.

Den som bor i någon av de 123 lägenheterna i de berörda bostadsrättsföreningarna uppmanas nu att koka vattnet innan man dricker det.

Under onsdagen kommer svaret att komma från de vattenprover som tagits. Det är Bonava som byggt fastigheterna och de är nu ytterst ansvariga för det inträffade eftersom garantitiden ännu inte gått ut och det troligen rör sig om ett garantifel. De tonar ner det inträffade.

– Jag tror inte att det är någon fara, men vi vill inte riskera något och det är därför vi uppmanar folk att koka vattnet. Vi beklagar det inträffade, säger Mats Nissling.

Fler nyheter från Stockholm

Axel Pershagen, pressansvarig, Hammarby fotboll
Allsvenskan

Hammarby vill ha fler egna talanger i A-laget

Nyheter

Två knivskadade efter rån

Insändarskribenten reagerar starkt på att en kvinna inte polisanmälde olyckan
Insändare

INSÄNT: ”Du körde på min mamma – och smet”

Nyheter

300 lägenheter ska byggas vid Grönstedtska

Nyheter

Skärholmens simhall hade olagliga kameror

Nyheter

Asbest upptäckt i Spånga badhus