Välj ditt område
Två bostadsrättsföreningar uppmanas koka vattnet.
Två bostadsrättsföreningar uppmanas koka vattnet.

Norra Djurgårdsstadsbor uppmanas koka vattnet

Nyheter I samband med en vattenavstängning under dagen upptäcktes ett läckage som innebar att vatten som används för att värma upp bostäderna trängde ut i dricksvattnet.
– Vi rekommenderar de boende att koka vattnet, säger Mats Nissling, projektchef på Bonava Sverige.

Stockholm vatten stängde under tisdagen av vattnet på flera adresser i Norra Djurgårdsstaden. Det blev dock fler än vad man beräknat från början. I och med att man upptäckte att en avstängningsplats var överasfalterad var man tvungen att stänga av vattnet i större utsträckning än vad man först trott.

I samband med detta upptäckte fastighetsskötaren som hanterar bostadsrättsföreningarna Husarhagen och Husarviken ett läckage som innebar att vatten från värmesystemet trycktes in i vattenledningarna som går ut i lägenheternas kranar.

Den som bor i någon av de 123 lägenheterna i de berörda bostadsrättsföreningarna uppmanas nu att koka vattnet innan man dricker det.

Under onsdagen kommer svaret att komma från de vattenprover som tagits. Det är Bonava som byggt fastigheterna och de är nu ytterst ansvariga för det inträffade eftersom garantitiden ännu inte gått ut och det troligen rör sig om ett garantifel. De tonar ner det inträffade.

– Jag tror inte att det är någon fara, men vi vill inte riskera något och det är därför vi uppmanar folk att koka vattnet. Vi beklagar det inträffade, säger Mats Nissling.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

En skadad efter mc-olycka i Grödinge

Nyheter

De äger stans mäktigaste husbil

Nyheter

Just nu: Gasläcka vid Observatorielunden

Kultur

Polisen stoppar Bob Hund-spelning på Plattan

Sport

Dags för ett av världens tuffaste lopp

Brott

Jakt på kepsprydd apoteksrånare