FC Djursholm bidrar i kampen mot barnarbete

FC Djursholm
Omvänd sponsring. Ett av FC Djursholms ungdomslag, med Hand in Hands logga på ryggen.
Många idrottsklubbar får sponsring av olika företag som hjälper klubben att betala sina omkostnader. FC Djursholms styrelse har nu bestämt att göra annorlunda, till förmån för Hand in Hand.

Från och med 2018 har FC Djursholm och organisationen Hand in Hand, som arbetar för att bekämpa fattigdom och barnarbete, ingått ett samarbete. Det innebär till att börja med att klubbens huvudsponsor, som haft sin logotyp på alla matchtröjor, byts ut mot Hand in Hands logotyp.

Klubben väljer alltså att ge Hand in Hand denna exponering, och ska dessutom kommer att genomföra olika insamlingsinitiativ till förmån för Hand in Hand. 

”Jag blir alldeles varm i hjärtat”

Initiativet från FC Djursholm var är en glad överraskning för Hand in Hands insamlingschef Sofie Borgudd.

– Jag blir alldeles varm i hjärtat av den här typen av initiativ! Så innovativt och fint. FC Djursholm visar vägen hur vi alla kan bidra till en bättre värld på så många olika sätt, säger hon.

Löpartävling ordnas den 4 maj

Samarbetsavtalet löper under tre år. Under den tiden ska FC Djursholm alltså, utöver exponeringen på matchtröjorna, även bidra med olika insamlingsaktiviteter. Först ut är en löpartävling som anordnas vid Villa Pauli den 4 maj.