Djursholms bibliotek tilldelas Jerry Bergströms stipendium

Djursholms bibliotek, Danderyd
Biblioteket i Djursholm fick fint stipendium.
Kristina Tingvall och Eva-Lotta Hallberg har prisats för sitt arbete med Djursholms bibliotek. Deras engagemang och dialog med invånarna lyfts fram i motiveringen.

Ett fint stipendium delades i dagarna ut till Kristina Tingvall, biblioteksassistent på Djursholms bibliotek, och Eva-Lotta Hallberg, kommunikatör på Danderyds kommun.

Det handlar om Jerry Bergströms stipendium som förvaltas av Sveriges Kommunikatörer.

– Jag blev överlycklig och fick nypa mig i armen när jag fick höra att jag får stipendiet. Det ska bli oerhört spännande att få träffa människor från olika branscher, och jag ser även fram emot inspirerande föreläsningar, säger Kristina Tingvall till Sveriges Kommunikatörer hemsida.

Jerry Bergström blev legendarisk inom informations- och pr-branschen och var även boende i Djursholm under en tid.

Hans stipendium är ett riktat stipendium i form av kompetensutveckling inom kommunikation.

I motiveringen till stipendium går att läsa:

Kristina Tingvall och Eva-Lotta Hallberg tilldelas Jerry Bergströms stipendium för sina insatser för Djursholms bibliotek som har lyckats skapa engagemang och dialog med invånarna. Biblioteket är en betydelsefull institution som starkt bidrar till främjandet av kultur och utbildning inom kommunen.

Jobbar också i Danderyds gymnasium

Kristina Tingvall har arbetat som biblioteksassistent i 14 år. Hon arbetar halva arbetstiden på Danderyds gymnasiums skolbibliotek halva tiden på Djursholms bibliotek.

– Djursholms bibliotek är ett fantastiskt vackert och levande bibliotek med mycket engagerade besökare och föreningar. När man verkar i det lokala samhället som Djursholm måste man vara lyhörd för just de krav och önskemål som de har. Alltså kunna kommunicera med alla så att de känner att det är ”deras” bibliotek, det har vi varit bra på, säger hon.