ANNONS

Följ med till Djursholms finaste trädgård

Årets finaste trädgård i Djursholm.
Årets finaste trädgård i Djursholm.
Man måste ha gröna fingrar.
Man måste ha gröna fingrar.
Äppelterassen.
Äppelterassen.
Stentrappa.
Stentrappa.
Svante Pettersson.
Svante Pettersson.
Monica Lundevall.
Monica Lundevall.
Djursholms villaägarförening delar varje år ut pris den finaste trädgården i stadsdelen. I år finns den på Alfhemsvägen och tillhör Svante Pettersson och Monica Lundevall.
ANNONS

Priset för den finaste trädgården i Djursholm delas ut varje höst. Ett flertal kriterier sammanställs för att utse vinnarträdgården. Bland annat tittar juryn från Djursholms villaförening på anblicken utifrån, uppdelning mellan växter och andra ytor lek eller avslappning samt ägarnas intresse och insats.

– Vi har fått flera förslag på fina trädgårdar i kommunen. Vår åsikt är att en trädgård ska inte bara ska vara vacker innanför murar utan även bidra till hela stadens välmående, säger Sten Häger på Djursholms villaägarförening.

Vinnarna presenterar sin trädgård

Årets vinnare är Svante Pettersson och Monica Lundevall som bor på Alfhemsvägen. De kommer att presentera sin trädgård på villaföreningens höst möte den 23 november.

Å andra sidan blir en trädgård aldrig riktigt klar

– Det här är oerhört smickrande men också förvånande för vi tyckte inte att den var klar, å andra sidan blir en trädgård aldrig riktigt klar. Det är ett långsiktigt projekt som handlar om växter, det tar tid, säger Svante Pettersson.

Klassisk villaträdgård från 1920-talet

Djursholmsparet har ett stor växtintresse och ville att trädgården skulle se ut som en klassisk villaträdgård från 1920-talets Djursholm då villan är byggd. Sedan har arbetet handlat om att utvidga och utveckla.

– Att arbeta med trädgård är väldigt dynamiskt, man börjar i ena änden sedan växer nya former fram allt eftersom växterna visar vägen. Det vi gjort på senare år är att göra en terrass på ett berg som tidigare inte riktigt tillhörde trädgården, säger Svante.

Han tycker att fler borde ägna mer tid åt att sköta om sina trädgårdar både för skönhetens skull och inte minst för den hälsosamma motionen. Mitt i gratulerar till den fina utmärkelsen.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.