DNA-spår kan lösa rånmordet

Polisen har flera spår att gå på efter rånmordet på en 73-årig man på Reimersholme.

– Det finns fynd att titta närmare på, säger Lars Byström vid länskriminalen.

Det var på kvällen förra tisdagen som tre maskerade män i 25-årsåldern tog sig in i mannens lägenhet, där just då bara hustrun befann sig. Mannen arbetade med guld och smycken och hade många kända personer som kunder. Han stod i begrepp att öppna panthandel med smycken i en lokal på Rosenlundsgatan som han nyligen hade tagit över.

Enligt polisen band männen hustrun och inväntade mannen. När han kom hem bands han och rånarna tvingade till sig nycklar och koder till lokalen på Rosenlundsgatan. Två av männen begav sig dit medan den tredje stannade kvar.

När de två männen inte lyckades öppna ett av kassaskåpen i lokalen ringde de för att få koden, som 73-åringen inte hade.

Kvinnan lyckades i det läget ta sig ut i farstun för att kalla på hjälp. På väg tillbaka mötte hon gärningsmannen och fann sin man blodig och knivhuggen i lägenheten. Han avled innan ambulansen hade hunnit fram.

Polisen inledde en omfattande teknisk undersökning. Lars Byström, kommissarie vid länskriminalen, vill inte kommentera om 73-åringen kan ha förvarat guld även i hemmet. Däremot berättar han att polisen har gjort vissa fynd som de ska titta närmare på.

– Däribland DNA-spår, säger han.

Huruvida det fanns någon övervakningskamera i lokalen vill han inte gå in på.

– Det kommer vi att berätta om när det när det blir dags. Hur lång tid det tar är svårt att säga. Det kan komma in tips som gör att saker förändras.

Dessutom knackar polisen dörr på för att få in vittnesuppgifter från grannar till lägenheten och lokalen.