Barn och mamma hittade döda – polisen utreder

Mord i Tullinge
Polisen tekniker anländer till Tullinge.
Tullinge
Polisens tekniker på plats i Tullinge.
Ett barn har hittats dött i Tullinge, uppger Expressen. En kvinna ska även ha förts till sjukhus och även hon avled senare. En utredning om mord har inletts, men polisen meddelar på onsdagseftermiddagen att de inte misstänker något brott bakom kvinnans död.

Polisen är på plats på en adress i Tullinge i Botkyrka. I bostaden anträffades ett avlidet spädbarn, Omständigheter på platsen gör att polisen startat en förundersökning om mord. Också en kvinna avled efter att ha förts till sjukhus. Polisen meddelade på onsdagseftermiddagen att de inte misstänker något brott bakom kvinnans död.

– Vi kan bekräfta att en person är påträffad död på adressen. En person fördes även till sjukhus men har avlidit. Anhöriga är underrättade, säger Lars Byström, presstalesperson hos Stockholmspolisen, till Expressen.

Till Lokaltidningen Mitt i säger Lars Byström att polisen söker inte efter någon misstänkt gärningsman i nuläget. Men utredning om mord pågår fortfarande.

– Sedan får vi se vad tekniker och obduktion kommer fram till, säger Lars Byström.

Polisens tekniker kommer till platsen. Foto: Anna Z Ek.

Mitt i:s fotograf Anna Z Ek befinner sig på platsen.

– Det är tre civila polisbilar här och fyra målade, nu kom även tekniker hit, säger hon

Ungefär samtidigt kommer en man förbi.

– Va?!, säger han när han får reda på varför polisen befinner sig här.

Det är lugnt på platsen. En annan boende i området kommer förbi.

– Det är fruktansvärt. Det här är ju ett lugnt området. Det här tänker man inte ska hända. Jag tror inte jag insett och kopplar och kopplar att det är precis här. Jag tänker på vad som kan ha föregått det här. Usch det är fruktansvärt, säger Maria som bor i området.

”Det är fruktansvärt”, säger Maria som är boende i området. Foto: Anna Z Ek

Foto: Anna Z Ek

Inlett mordutredning

Det var strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen som polisen larmades till platsen. En förundersökning om mord är nu inledd.

– I nuläget kan vi inte ge fler uppgifter. Dels med hänsyn till integritet men även för att vi ska kunna höra vittnen i lugn och ro, säger Lars Byström.

Strax före klockan 11 promenerade Tullingeborna Benny och Birgitta Jonsson förbi den misstänkta mordplatsen.

– Det är fruktansvärt. Man tror inte att det ska hända i Tullinge. Men det kommer närmre och närmre. För inte så länge sedan hände något liknande i Riksten. Det här är vårt promenadområde och vi går här varenda dag. Vi har bott här i över 40 år, det här är ju ett lugnt område, säger de.