Död kvinna misstänks ha blivit mördad

Polisen misstänker att den 31-åriga kvinna som hittades död efter branden på Valhallavägen har mördats. Det var förra söndagen vid 13-tiden som larmet kom om rökutveckling i en företagslokal, som också verkade användas som en lägenhet, på Valhallavägen.

– När brandkåren kom dit hittade de en död person, säger Thomas Westin, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Kvinnans kropp fick polisen att misstänka att hon hade bragts om livet och en förundersökning om mord påbörjades. Samtidigt har polisen lagt locket på kring utredning.

– Allt vi kan säga nu är att kvinnan är identifierad och hennes anhöriga är underrättade. Utredningen fortsätter, säger Shirley Magé, presskontakt vid polisen.

För ett år sedan inträffade ett brandattentat mot en butikslokal på samma gata, bara ett stenkast från mordplatsen. Butiksägaren låg och sov när någon kastade in ett brinnande föremål i lokalen.

Mannen lyckades ta sig ut oskadd, men lokalen eldhärjades svårt. Polisen kan inte säga om det finns någon koppling.

– Det är inget som vi har information om för närvarande, säger Shirley Magé.

Ägaren till butiken bredvid den eldhärjade lokalaen berättar att den varit stängd länge. De har vid några tillfällen sett en yngre och en äldre kvinna besöka lokalen tillsammans. De larmade brandkåren när rök kom in i deras butik.

– Vi har hejat på dem. Men jag har svårt att tro att någon har bott där. Det är väldigt tunna väggar, och vi jobbar här från morgon till kväll, och har knappt hört något, säger ägaren.

Kvinnan är identifierad och hennes anhöriga är under­rättade.Shirley magé polisen