Dödad hund hittad i skog

Anna Ebsen tog hand om den döda hunden tillsammans med en polis som åkt ut på sin fritid. Hunden låg halvt nedgrävd i skogen mellan Storvreten och Lövholmen.
Anna Ebsen tog hand om den döda hunden tillsammans med en polis som åkt ut på sin fritid. Hunden låg halvt nedgrävd i skogen mellan Storvreten och Lövholmen.
På kort tid har flera hundar dödats i Botkyrka.

Polisen söker nu vittnen i fallet med en hund som hittats dödad i Storvreten. Och i Tullinge dödades förra veckan en hund när två större hundar attackerade.

Inne i skogen mellan Storvreten och Lövholmen har någon eller några gjort sig av med en hund som dött en onaturlig död.

Anna Ebsen var en av flera som kom till platsen en lördag för en och halv månad sedan och såg hunden som bara blivit halvt begravd i skogen.

Nu hoppas både hon och djurpolisen på Södertörn att allmänheten ska komma med tips om vad som kan ha hänt hunden.

– Det är något skumt med det här. Du lämnar inte en familjemedlem så här i skogen, säger Anna Ebsen.

– Är det någon som saknar sin hund eller någon som vet vad som kan ha hänt hunden? Vi vill veta varför den hamnat där, säger Gunilla Lööw, djurpolis.

Djurpolisen Södertörn menar att amstaffblandraser är överrepresenterade när det gäller vanvård.

Både hos Hundstallet i Bromma som tar hand om hundar och hos djurpolisen ser man att det inte är ovanligt att amstaffblandningar hamnar hos missbrukare, kriminella eller andra olämpliga hundägare.

– Folk tycker att de här hundarna är häftiga. Och en blandras kan du få på Blocket för 500 kronor. Hundarna har inget värde och har blivit en slit- och slängvara. Vi har hundar som är 10 månader och som haft sex olika ägare, säger Jessica Kallin, operativt ansvarig på Hundstallet.

– En tredjedel av hundarna som kommer in till oss är amstaffblandningar. Men de har blivit svårare att placera om. Marknaden har blivit lite mättad, och du ser sällan renrasig amstaff här. De hundarna är dyra och ägarna ofta mer seriösa.

Gunilla Lööw bedömer att vanvård är lika vanligt när det gäller andra hundraser, men att man på djurpolisen fått amstafftyper till sig när polisen slagit till mot kriminella.

Djurpolisen utreder just nu också ett fall där en liten hund blivit attackerad av två större hundar i Tullinge. De attackerande hundarna är dock inte av någon amstafftyp.

– Det är väldigt tragiskt det som hänt. Och upprörda känslor, säger Gunilla Lööw.

De attackerande hundarna var okopplade och kom springande när en annan hundägare kom gående med sin lilla hund.

– Många är jätteoroliga över det här. Det är ganska hundtätt i området och folk känner oro över okopplade hundar. Det finns för många ovettiga hundägare, säger en boende i området.

De attackerande hundarnas ägare har tidigare varit inblandad i fall där hundarna angripit andra hundar.

Polisen ska nu utreda om någon av hundarna ska omhändertas eller om båda två ska beläggas med tvång om munkorg och ständigt koppel.

Hunden i skogen liknande denna i pälsen.

Hundarna har inget värde och har blivit en slit- och slängvara.jessica kallin hundstallet