Dödsbranden i Vallentuna: Ilska över att 112 struntade larmet

En människa miste livet i branden på Fornminnesvägen i Vallentuna igår.
En människa miste livet i branden på Fornminnesvägen i Vallentuna igår.
I går omkom en 70-årig man i brand på Fornminnesvägen i Vallentuna. Många har reagerat på Mitt:s nyhet att SOS Alarm inte tog det första larmet på allvar.

- Man måste ta det säkra före det osäkra när larm kommer in, säger kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna Parisa Liljestrand.

”Kunde dödsbrand i Vallentuna igår ha förhindrats om SOS tog första larmet på allvar? Förmodligen. Sorligt. ”

Så lyder en kommentar i sociala medier med anledningen Mitt i:s avslöjade att tidningsbudet Kent redan en timme innan larmet gick till brandförsvaret ringde SOS alarm.

Det är många som reagerat på nyheten.

– Om uppgifterna stämmer är det mycket allvarligt och vi välkomnar att SOS Alarm tillsatt en utredning om händelsen. Larmtjänsten är en kritisk samhällsfunktion som måste fungera. Man måste ta det säkra före det osäkra när larm kommer in, säger kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna Parisa Liljestrand.

– Alla räddningsinsatser som fördröjs eller uteblir på grund av att någon gjort en felaktig bedömning är ett misslyckande för samhället, säger Staffan Gröndahl säkerhetssamordnare, Vallentuna kommun

Han betonar att det är svårt att veta varför operatören valde att negligera tidningsbudets samtal . Han välkomnar en utredning.

– Om branden som sådan fått en mindre omfattning ifall släckning kunnat påbörjas tidigare är också svårt att ha någon bestämd uppfattning om. Men oddsen för en bättre utgång borde ju i alla händelser ha varit bättre, säger han.

Läs mer:

Tidningsbudets berättelse

Fakta

Kommentarer i sociala medier

Men va fan !!!! så tragiskt

Utreda och Utreda…. Någon har varit nonchalant och ignorerat den som larmade!

mycket tråkigt!

Detta är mycket allvarligt! Om en person ringer och uppger adress, då bör väl i rimlighetens namn SOS reagera och skicka enheter.

Kunde dödsbrand i Vallentuna igår ha förhindrats om SOS tog första larmet på allvar? Förmodligen. Sorligt.

Källa: Facebook