ANNONS

Dödsfall till följd av covid-19 på Sollentunas äldreboenden

Äldreboende
Covid-19 har konstaterats på flera äldreboenden i Sollentuna. Och dödsfall har skett.
Det finns flera konstaterade fall av coronaviruset i några av Sollentunas vård- och omsorgsverksamheter. Det har även förekommit dödsfall till följd av viruset på äldreboenden i kommunen.
ANNONS

I går kunde Lokaltidningen Mitt i berätta att konstaterade fall av coronaviruset fanns på en tredjedel av Sollentunas äldreboenden.

Covid-19 konstaterat på var tredje äldreboende i Sollentuna

Nu går kommunen ut på sin hemsida och informerar om att det även har förekommit dödsfall på grund av covid-19 bland boende på äldreboenden i kommunen.

– Mina tankar går i dag till de anhöriga till de som har avlidit till följd av coronaviruset. Det är ledsamt att vi nu har fått dödsfall med anledning av viruset, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande vård- och omsorgsnämnden, till hemsidan.

Besöksstopp råder

När smitta har konstaterats eller misstänks följer verksamheten de riktlinjer som finns för att vårda den sjuka och för att förhindra smittspridning.

Anhöriga till sjuka eller misstänkt sjuka kontaktas och anhöriga som är oroliga för personer på äldreboenden kan vända sig direkt till boendet med frågor.

Sedan den 13 mars råder besöksstopp på äldreboenden i Sollentuna kommun och den 31 mars införde regeringen ett generellt besöksstopp på landets samtliga äldreboenden.

ANNONS

”Förstår att det finns stor oro”

Även öppna träffpunkter, dagverksamhet för äldre samt vissa dagliga verksamheter för personer inom LSS i kommunen håller stängt.

– Jag förstår att det finns stor oro bland anhöriga och från kommunens sida gör vi vad vi kan för att bromsa spridningen av viruset och skydda äldre och personer som tillhör andra riskgrupper, säger Pia Bornevi, förvaltningschef på vård- och omsorgskontoret.

Det är fortsatt stor efterfrågan på skyddsmaterial såsom handskar, handdesinficeringsmedel och munskydd i hela landet. Sollentuna kommun jobbar hela tiden med att köpa in sådant material för att uppfylla de behov som finns inom vård- och omsorgsverksamheterna.

Personalen på Rudbeck gör handsprit åt äldre i kemisalen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.