ANNONS

Dödshotade pojkar följde efter rånare

ANNONS

Två 15-åriga pojkar rånades och dödshotades – men de trotsade sin rädsla och följde efter en av rånarna. På så sätt kunde polisen gripa en av de misstänkta.

– Fantastiskt bra gjort, berömmer närpolischefen Jonny Petersson.

15-åringarna befann sig i torsdags i Axelsbergs centrum när två pojkar i ungefär samma ålder kom fram och frågade om de hade cigarretter. 15-åringarna svarade att de inte hade några och började gå därifrån. De unga männen följde efter och några minuter senare plockade de fram en kniv.

– Pojkarna fick order om att lämna plånbok och mobiltelefon. De lydde på en gång, säger Jonny Petersson.

15-åringarna sprang sedan till tunnelbanan, men lyckades inte skaka av sig sina förföljare. Strax därefter dök gärningsmännen upp i t-banan, där de hotade sina offer.

– De fick höra att de skulle bli dödade ifall de berättade något för polisen. ”Vi vet vilka ni är” ska de ha sagt, och det är ett vanligt sätt att försöka skrämmas, säger Jonny Petersson.

Men 15-åringarna backade inte för hotet – utan ringde till polisen. När rånarna försvann, följde pojkarna efter den ene och pekade ut denne för polisen.

– Polisen grep en pojke som är född 1995 och hittade en kniv på honom. Den andre är fortfarande på rymmen, men möjligheterna är stora att även få tag i honom, säger Jonny Petersson.

Den gripne misstänks för personrån, övergrepp i rättssak och brott mot knivlagen.

ANNONS

Fantastiskt bra gjort.jonny petersson närpolischef