23-åring åtalad – misstänks ha dödshotat sin familj

Tingsrätt, pistol, åtal
Den pistol som 23-åringen misstänks ha hållit upp och hotat sin familj med.
Tumult uppstod i en lägenhet i Solna. En 23-årig misstänks för att i samband med bråket ha hållit upp en pistol och hotat att döda hela sin familj.

En vårdag förra året larmades polisen till ett lägenhetsbråk i Solna. En 23-årig man misstänks ha misshandlat sin morbror med flera knytnävsslag i ansikte och bröstkorg. 23-åringen bor i lägenheten tillsammans med sin mamma och han misstänks också för att i samband med bråket ha sagt att han ska döda hela sin familj samtidigt som han höll upp en pistol en pistol, enligt stämningsansökan.

23-åringen kunde gripas i anslutning till lägenheten – när polisen anlände till platsen var det han själv som kom för att öppna porten och släppa in polisen i fastigheten.

Bråket filmades

Nu åtalas 23-åringen vid Solna tingsrätt misstänkt för grovt vapenbrott, misshandel, grovt olaga hot samt ringa narkotikabrott.

I åklagarens bevisning finns bland annat en kort filmsekvens från tumultet. 23-åringen nekar till samtliga brott, förutom ringa narkotikabrott. I polisförhör har han sagt att han varken har hanterat något vapen eller riktat några hot mot sin familj. Han säger att det är han som har blivit angripen av sin morbror och har i förhör via sin advokat hävdat att han har agerat i nödvärn.

Rättegången är planerad att hållas i mitten av maj.