ANNONS

Bussföraren såg inte 3-åriga flickan

Platsen för olyckan där en 3-åring omkom under buss
Vid den här busshållplatsen på Söderberga allé inträffade dödsolyckan.
Den tragiska olyckan igår där en treårig flicka omkom inträffade precis i samband med att en buss skulle lämna hållplatsen vid Söderberga allé. Det gick så fort att föraren inte märkte något - utan körde vidare.
ANNONS

Polisens utredning av dödsolyckan mellan Råcksta och Beckomberga i går har precis inletts, men man börjar få en bild av händelsförloppet.

– Enligt vittnen har flickan sprungit över vägen och kommit nära bussens front i samma moment som bussen körde i väg. Hon har hamnat under, säger förundersökningsledaren Hans Brandt till Mitt i.

Körde vidare

Bussföraren har förhörts inledningsvis.

– Han säger att han inte har märkt vad som hänt. Så han körde iväg mot nästa hållplats. Efter att ha vänt med bussen kom han tillbaka till platsen ett par minuter senare och först då blev han varse att det hänt en olycka, säger Hans Brandt.

Utandningsprov på föraren togs rutinmässigt på plats av polisen, men Hans Brandt hade på onsdagsförmiddagen inte fått resultatet.

I ingångsläget har händelsen rubricerats som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Sedan får vi se vad utredningen visar.

Olycksbussen har tagits i beslag för teknisk undersökning, och polisen kommer att undersöka bildmaterialet från fordonets kameror.

Briefing och drogtest

Bussen kommer från entreprenören Arriva.

ANNONS

– Vi kommer att tömma bussen på all information, uppgifter om hastighet och liknande, och överlämna till polisen, säger Arrivas kommunikationschef Christer Ekelund till Mitt i.

Hur föraren mår har han inga uppgifter om.

– Men man kan ju föreställa sig. Föraren tas nu om hand och erbjuds briefing. Vi drogtestar alltid förare vid sådan här händelser, för att undanröja eventuella misstankar – det gör vi både för förarens och alla andras skull. Dessutom tas föraren, om han vill, ur tjänst. Det kan vi utgå från att han gör.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.