ANNONS

Dödssjuk fick åka taxi – vården kritiseras

En svårt sjuk kvinna transporterades i taxi när hon skulle förflyttas från Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

84-åringen dog ett dygn efter taxiresan. Nu får sjukhuset kritik från IVO.
ANNONS

Det var i februari tidigare i år som den svårt sjuka 84-åringen skulle flyttas från sjukhuset till Älvsjö sjukhem. Kvinnan var svårt sjuk i multicancer och enligt anmälan till inspektionen för vård och omsorg, IVO, hade hon bara några dagar kvar att leva.

Vid tillfället var kvinnan mycket sjuk, vägde väldigt lite och hade helt tappat talförmågan. Ändå valde sjukhuspersonalen att kvinnan skulle transporteras till sjukhemmet i en vanlig taxibil.

Enligt anmälan vägrade taxichauffören först att skjutsa henne då han insåg att den 84-årige patienten var för sjuk. Men efter påtryckningar från personalen skjutsades hon i taxin till slut.

Vid ankomsten till sjukhemmet skrevs det direkt en internanmälan och en kort tid efter ankomsten till sjukhemmet blev kvinnan medvetslös. Ett dygn senare avled hon.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritiserar nu sjukhuset för bristande bedömning vid transportval av kvinnan. IVO anser att patienten borde ha fått en liggande transport då hon hade svårt att sitta upprätt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.