Efter dödsskjutningen – inrikesministern besöker Sollentuna

Mikael Damberg (S( besöker Sollentuna
Inrikesminister Mikael Damberg besöker Sollentuna i dag.
Mikael Damberg
Inrikesminister Mikael Damberg besöker Sollentuna i dag.
I eftermiddag beger sig inrikesminister Mikael Damberg (S) till Sollentuna, och därefter till Södertälje, för att få en lägesbild över kommunernas och polisens arbete i utsatta områden och mot organiserad brottslighet.

I början av juni kom beskedet att Edsberg är kvar på polisen lista över utsatta områden och att Tureberg bedöms som ett riskområde.

Några veckor senare sköts två unga män till döds på Malmvägen, och samma kväll inträffade ytterligare två skjutningar i norra Stockholm.

”Polisen kraftsamlar”

– Polisen kraftsamlar för att utreda brotten och skapa trygghet i de lokalområden där detta inträffade. Man arbetar vidare för att förebygga ytterligare skjutningar, man arbetar med trygghetsskapande åtgärder samt med att utreda de aktuella brotten, sa Mikael Damberg i en skriftlig kommentar till DN dagen efter de tre skjutningarna.

Damberg till kommunhuset och Ungdomens hus

I dag ska inrikesministern besöka Sollentuna för att skaffa sig en bild av kommunens och polisens arbete i utsatta områden och mot organiserad brottslighet.

Han ska träffa politiker i kommunhuset, prata med poliser, och även besöka Ungdomens hus.

Efter besöket i Sollentuna åker Mikael Damberg till Södertälje där han bland annat ska följa ingripande poliser i deras verksamhet.