Dokumentärfest i högt Tempo

Ur filmen MonaLisa story av Jessica Nettelbladt.
Ur filmen MonaLisa story av Jessica Nettelbladt.
Program och biljetter till Tempo dokumentärfilmfestival släpps idag.

Bland de svenska filmerna som tävlar syns bland annat Jessica Nettelbladts film om MonaLisa som kämpar med kärleken och mot droger. Det är ett projekt där regissören följt Mona Lisa i flera år. Här syns också Sara Broos relationsdokumentär med sin kända konstnärsmamma Karin Broos.

I Skörheten söker regissören Ahang Bashi anledningar till varför hon mår så dåligt när livet verkar på topp. Filmen är en resa bakåt i tiden där borträngda minnen från flykten till Sverige kommer upp till ytan.

På en specialvisning på boxningsklubben Örnen (Brännkyrkagatan) visas en dokumentär om världsmästarboxaren Frida Wallberg. När hon ska försvara sin titel mot australiensiskan Diana Prazak får hon en allvarlig smäll mot huvudet och med hjärnblödning förs hon till sjukhus och blir akut opererad, och under de kommande dagarna svävar hon mellan liv och död.

Festivalen pågår 7-13 mars och har makt som övergipande tema.

För den som vill ha mer filmfestival och inte orkar vänta till mars så börjar den Cinemafrika 25 februari. Då blir det fyra dagar fyllda med filmer från fransktalande länder.