ANNONS

Fejkade pistol i väskan – åtals för hot på Hässelby torg

Liten pojke hittade knark på Hässelby torg.
Hässelby torg.
Men sin ena hand dold i en väska skrek mannen ”lägg er ner, lägg er ner”. Ordningsvakterna befarade att det fanns en pistol i väskan, och backade tillbaka.
Nu åtalas mannen för hot mot tjänsteman efter dramat vid Hässelby torg i våras.
ANNONS

Det var under en patrullering i bil kvällen den 13 april som de bägge ordningsvakterna fick syn på två unga män som lämnade över något till varandra. De stannade bilen för att prata med männen, som då började gå åt var sitt håll.

”Lägg er ner, lägg er ner!”

När ordningsvakterna bad den ene att stanna började denne i stället att springa och försvann runt hörnet vid Systembolaget.

–  Han kom sedan direkt tillbaka, formade handen som en pistol och lade ner den i sin väska och pekade den högt mot oss. Han skrek ”lägg er ner, lägg er ner”, han skrek så högt att det ekade i hela centrum, berättar den ena av ordningsvakterna i förhör.

Begär skadestånd

De misstänkte mannen, som är 20-årsåldern, ska sedan ha sagt ”ni gick på det” och sprungit vidare. Ordningsvakterna sprang efter och stoppade mannen, som sedan överlämnades till polis.

Något vapen fanns inte i väskan, men det visste inte ordningsvakterna som uppger att de upplevde händelsen som hotfull och begär 10 000 kronor var i skadestånd för kränkning.

Den åtalade mannen förnekar brott, och har i övrigt besvarat alla frågor i förhör med ”ingen kommentar”.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.