ANNONS

Dömda för mord i Mariehäll släpps på fri fot

I november 2017 sköts gängledaren till döds på Bälstavägen efter en vild biljakt.
I november 2017 sköts gängledaren till döds på Bälstavägen efter en vild biljakt.
Tingsrätten dömde två män för mordet på gängledaren i Mariehäll. men i väntan på domen har hovrätten beslutat att häva häktningen av männen – ett tecken på att de kommer frias enligt försvararna.
ANNONS

Den 28-åriga gängledaren sköts ihjäl mitt på dagen i Mariehäll den 20 november ifjol. Mannen ska ha kört en bil  på Bällstavägen när han besköts från en annan bil.

Åklagarens hypotes var att mordet var en hämndaktion från Östberganätverket mot Bredängsnätverket där den mördade 28-åringen var ledare. Konflikten började 2013 när ett parti kokain försvann från Bredängsnätverket och sen dess kopplas fem mord och fem mordförsök till konflikten som är en av de blodigaste bland Stockholms gäng genom tiderna.

Sju män åtalades efter mordet men fem av de friades i tingsrätten. En 31-åring dömdes för mord och en 23-åring för medhjälp till mord. Åklagaren överklagade domen till Svea hovrätt och yrkade på fortsatt långa fängelsestraff och att tre av de friade männen skulle häktas igen.

Men i väntan på domen har hovrätten friat de två dömda männen. Något som bådas försvarare tolkar som att det blir en helt friande dom, skriver Dagens Nyheter.

– Det är ett fullriktigt beslut som kommer innebära att han kommer att bli helt frikänd, säger Sargon de Basson, 31-åringens försvarsadvokat, till Dagens nyheter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.