ANNONS

12 unga män dömda för våldsam kväll i Täby

Attunda tingsrätt
18-åringen rånades och hämnades sedan våldsamt på rånarna.
Efter ett våldsamt drama i Täby fullt av konflikter och hämnd strax innan jul döms nu 12 unga män för brotten.
Männen döms till fängelse för bland annat rån och kidnappning.
ANNONS

Bara några dagar före julafton i fjol rånades en 18-årig man på sin mobiltelefon och jacka av ett mindre gäng i Täby. En av rånarna, en 17-årig pojke, ska enligt åtalet upprepade gånger slagit 18-åringen i ansiktet och dessutom tryckt en kniv mot hans hals, skriver Dagens Nyheter. Syftet var att pressa 18-åringen på totalt 10 000 kronor.

Blir prejade av vägen

Senare samma kväll hyr 17-åringen och hans vänner en bli på en bensinmack i Täby och kör iväg. Plötsligt kör en annan bil upp jämsides och prejar hyrbilen av vägen vid en sopstation vid Löttingevägen. Väl där upptäcker dem att en annan bil stannat till bakom och gör det omöjligt för dem att komma därifrån.

Kidnappar 17-åringen

Bilarna som trängt in 17-åringen och hans vänner i hyrbilen visar sig köras av 18-åringen de tidigare rånat och hans gäng. Med våld kidnappar gänget 17-åringen och kör honom till en parkering i närheten av Hägernäs strandpromenad, skriver DN. Där misshandlas 17-åringen som senare i förhör berättar att han även blev utsatt för en skendränkning. Det senare anser tingsrätten att det inte finns tillräckliga bevis för.

17-åringen förs därefter till en skogsområde där misshandeln fortsätter. Inte heller det anser tingsrätten att det finns tillräckliga bevis för.

12 unga män dömda

Nu döms totalt 12 unga män för den våldsamma kvällen strax innan jul, skriver DN. 17-åringen och hans två vänner döms alla tre mot sitt nekande för rån, men frias från försök till utpressning. Straffet blir fängelse och skyddstillsyn för 17-åringen.

Sju av de nio männen som förde bort 17-åringen döms, också mot sitt nekande, för bland annat människorov till fängelse. Tre av de tilltalade döms till fängelse för grov misshandel. Flera av de totalt nio unga männen är kända av polis och dömda sedan tidigare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.