Dagen efter domen – misshandlade sambon igen

Genrebild.
Genrebild.
En 58-årig Lidingöbo dömdes till tio månaders fängelse för att ha misshandlat sin sambo upprepade gånger. Dagen efter domen fallit misshandlade han kvinnan i deras hem igen.

I början av november dömdes den 58-årige mannen för grov kvinnofridskränkning mot en kvinna som han bor tillsammans med på Lidingö. Vid fem tillfällen mellan maj och september ska mannen har misshandlat kvinnan i hemmet, enligt Stockholms tingsrätt.

Bland annat har han sparkat och slagit kvinnan. Han ska också ha tagit stryptag om kvinnans hals, enligt tingsrätten, som påpekade i domen att kvinnan är i stark beroendeställning till mannen.

Dagen efter att domen fallit i Stockholms tingsrätt misshandlade 58-åringen återigen kvinnan i deras hem på Lidingö, enligt en ny dom från tingsrätten. Han har nu dömts till ytterligare sex månaders fängelse. Kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk hade yrkat på att mannen skulle ha fått stanna kvar i häkte. Något som hade förhindrat den nya misshandeln.

– Det var ju så olyckligt att tingsrätten försatte honom på fri fot i samband med att huvudförhandlingen avslutades i mitt mål. Jag yrkade på att han skulle bli kvar i häkte, men tingsrätten gjorde en annan bedömning, säger hon.

58-åringen har hunnit överklaga den första domen, gällande grov kvinnofridskränkning, till Svea hovrätt. Han yrkar att hovrätten i första hand ska ogilla åtalet och att han i andra hand ska dömas till ett lindrigare straff. Åklagaren vill i stället se att mannen får ett längre fängelsestraff.

Mannen är i dagsläget häktad och kommer att fortsätta vara det tills misshandelsdomen vinner laga kraft.

FLER NYHETER FRÅN LIDINGÖ:

Bostadsrättspriserna på Lidingö mattas av

Barnafödande utanför kommunens makt

Tuffa tider för handeln på Lidingö