Tre unga män döms för grov våldtäkt

Männen från Järfälla döms i Stockholms tingsrätt eftersom brottet begåtts i Stockholm.
Männen från Järfälla döms i Stockholms tingsrätt eftersom brottet begåtts i Stockholm.
Tre unga män, varav två är från Järfälla, döms till flera års fängelse efter att ha funnits skyldiga till att ha våldtagit en ung kvinna efter en fest i Stockholm i våras.

De tre männen var vid tillfället för brottet alla under 20 års ålder. De befann sig i mitten av april på en fest hos en av gärningsmännen i centrala Stockholm tillsammans med en ung kvinna, även hon under 20 års ålder.

Kvinnan blev kvar efter festen och skulle sova över, och blev då våldtagen av alla tre männen. Morgonen efter kunde hon kontakta polis som grep de tre männen, som nu alltså alla dömts för övergreppet.

De två männen från Järfälla döms till två respektive tre års fängelse – den ena döms för medhjälp till grov våldtäkt medan den andre döms för grov våldtäkt. Även den tredje mannen, från Stockholm, döms till tre års fängelse grov våldtäkt.

Alla tre har fått sitt straff reducerat med hänsyn till deras unga ålder. De tre männen hävdar att kvinnan samtyckt till samlagen, en förklaring hon själv förnekar och tingsrätten inte heller tror på.

Efter domen har alla inblandade överklagat domen – åklagare och målsägandebiträde har bett hovrätten att skärpa straffen på de tre männen, samt utvisa två av dem, som saknar svenskt medborgarskap. Även de tre männens advokater har överklagat domen.