Döms till fängelse för stöld av mössa

Enligt domen befann sig mannen och kvinnan i butiken i Sickla för att handla kläder till mannens barn. Men nu har de dömts för stöld.
Enligt domen befann sig mannen och kvinnan i butiken i Sickla för att handla kläder till mannens barn. Men nu har de dömts för stöld.
En 44-årig man har dömts till fängelse för att ha stulit en mössa i en butik i Sickla köpkvarter.

En kvinna, också hon 44 år, har dömts för medverkan i stölden, till villkorlig dom och dryga böter.

Mannen har erkänt brottet medan kvinnan förnekat att hon medverkat i stölden.

Enligt domen i Nacka tingarätt hade de två gått in i Best of brands butik i Sickla köpkvarter i december 2015 och där gemensamt stulit mössan, värd 250 kronor.

Enligt domen satt mössan på en skyltdocka och var försedd med ett larm. Men mannen hade ett verktyg på sin nyckelknippa och lossade på larmet. Under tiden tog kvinnan en liknande mössa på en butikshylla som hon räckt över till mannen, som satte mössan på skyltdockan.

Allt iakttogs av en butiksvakt.

Den 44-årige mannen är tidigare dömd för stöld. Det nu aktuella brottet begick han efter en villkorlig frigivning för ett annat brott. Nacka tingsrätt har kommit fram till att mannen inte har någon nytta av ett behandlingsprogram, trots att mannen själv uttryckt vilja att genomgå ett sådant, utan dömer mannen till en månads fängelse.

Den 44-åriga kvinnan är tidigare ostraffad och tingsrätten anser att det inte finns risk att hon återfaller i brott eller har ett övervakningsbehov och dömer henne till villkorlig dom och 7 200 kronor i dagsböter.