ANNONS

Döms till tre års fängelse för skjutningen i Fagersjö

Döms till tre års fängelse för skjutningen i Fagersjö
Döms till tre års fängelse för skjutningen i Fagersjö
En avbruten bilaffär gjorde 24-åringen så rasande att han sköt en 18-årig man i benet.

Nu döms han till tre års fängelse, efter att hovrätten skärpt domen.
ANNONS

Den 24-årige mannen som greps för skjutningen i Fagersjö tidigare i år döms nu till 3 års fängelse, för bland annat grov misshandel, efter att hovrätten skärpt tingsrättens dom.

Det var den 13 januari i år som ett vittne såg två bilar svänga upp intill varandra på en vändplan på Vildandsvägen i Fagersjö. Fyra till fem män klev ur den ena bilen och gick fram till de två männen i den andra bilen.

Vittnet lämnade platsen och såg inget mer. Men en stund senare fick polisen in larm om skottlossning och på platsen påträffades en 18-årig söderortsbo skottskadad. Bilen med de fyra till fem männen hade lämnat platsen. 18-åringen hade blivit skjuten i benet och fördes till sjukhus.

Ett par timmar senare greps fyra misstänkta personer i en bil. En av dem var den nu dömda 24-åringen. I bilen låg även den skottskadade mannens mobiltelefon. Skjuthandsprover visar, enligt domen, att gärningsmannen höll i vapnet när det avlossades. En husrannsakan gjordes även i den bostad på Tyresö som gärningsmannen bodde i vid tillfället.

Bakgrunden till att 18-åringen sköts var, enligt domen, en planerad bilaffär som inte blev av. 18-åringen skulle hjälpa gärningsmannen att få igenom affären men det blev inget och det gjorde 24-åringen rasande så han sökte upp 18-åringen, på vändplanen i Fagersjö, och sköt honom i benet.

Tingsrätten dömde först mannen till fängelse i två år och sex månader, men nu skärper alltså hovrätten domen med en påföljd på tre års fängelse.

24-åringen döms för grov misshandel, grovt vapenbrott, olovlig körning, brott mot knivlagen samt narkotikabrott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.