ANNONS

MP tar strid i domstol mot gratisparkering i centrum

Anton Fendert, parkering Hallonbergens centrum, Sundbyberg, överklagan
Striden gäller parkeringen mellan Örsvängen, Rissneleden och Ursviksvägen vid Hallonbergens centrum.
I ett försök att underlätta för butikerna beslutade politikerna i tekniska nämnden att införa gratis parkering vid Hallonbergens centrum.
Beslutet har fått den grönblå oppositionen att se rött, och nu väljer MP att ta ärendet till domstol.
ANNONS

Att låta bilister stå gratis i tre timmar på utomhusparkeringen vid Hallonbergens centrum beslutades av politikerna i stadsmiljö- och tekniska nämnden i slutet av januari. Det var tänkt att det skulle gynna lokala butiker och restauranger, enligt C, L och S. Men beslutet är orättvist mot näringslivet i andra delar av kommunen, menar oppositionen, som reserverade sig i nämnden.

Nu har MP valt att överklaga beslutet till förvaltningsrätten. Partiet vill reda ut om nämndens beslut att slopa avgiften för de 90 platserna är lagligt.

– Parkeringsavgifter får bara användas för att ordna trafiken, inte för att stödja godtyckligt valda delar av näringslivet, säger Anton Fendert (MP), andre vice ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Anton Fendert (MP)

Anton Fendert (MP) Foto: Miljöpartiet

Kostar 15 kronor i timmen

Om förvaltningsrätten bedömer att beslutet strider mot lagen kan domstolen komma upphäva den avgiftsfria parkeringen, som inte har hunnit börja gälla ännu. I dag kostar det 30 kronor för två timmar och 15 kronor för en timme att stå på parkeringen.

– I Rissne, Ursvik och på platser i centrala Sundbyberg såsom Sturegatan finns värdefulla butiker och restauranger som varje dag kämpar i hård konkurrens. Det är orättvist och orimligt att staden ska särbehandla näringslivet i Hallonbergen, säger Anton Fendert.

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.